Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlık ettiği yeni yılın ilk toplantısı yoklamayla başladı.  

Meclisin başında konuşan Başkan Zorluoğlu, “Uzunca bir süredir ülke olarak ve dünya olarak çok yoğun şekilde mücadelesini verdiği Kovid 19 salgınında ülke olarak iyi bir noktaya yavaş yavaş geliyoruz. Alınan tedbirlerle Türkiye’de ve ilimizde iyi bir noktaya gidiyoruz. Bu meclis toplantılarını biraz çabuklaştırdığı olarak yapmanın faydalı olacağını değerlendiriyorum. Ne kadar kapalı yerde kalırsak ona göre risk artacaktır” dedi.  Ardından Başkan Zorluoğlu, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine kısa bilgiler verdi.  Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da ki projelerin son durumu ile ilgili özetle şu şekilde konuştu:

GASILHANE VE ULAŞIM MERKEZİ

Gasılhane ve İtfaiye çalışmaları. İçin kazı çalışmaları tamamlandı. Gasılhane yüzde 10 seviyesinde.  Ulaşım Hizmet Binamızda yüzde 50 civarında ilerleme kaydettik. Burası ulaşımın tekelden planlandığı ve denetlendiği gerekli kararların uygulandığı merkez halinde çalışacak. Sporda Performans Merkezinde iş başladı. Kazı çalışmaları tamamlandı. Yüzde 5 seviyesinde gerçekleşme var. O da Trabzonspor Tesislerinin yanında bu binayı yapıyoruz. 

MEYDAN 3. ETAP VE KATLI OTOPARK 1 YILDA TAMAMLANACAK

 Meydan 3. Etap Katlı Otopark işi başladı. Orada şu anda kazı çalışması yapılıyor. Bu proje yukarıya doğru değil aşağıya doğru çok katlı otopark oluyor. Mevcut yüksekliğinde daha yüksek olmuyor. Tamamlandığında  vatandaşlarımızın Liman Bölgesini izleyebilecekleri seyir terasıyla beraber, aynı zamanda Meydan’da ki yayalaştırılmış alan genişleyecek. 1 yılda tamamlanmasını hedefliyoruz. Meydan Bölgesine hem görünüm hem de ulaşım park konusunda katkı yapacak. 403 araçlık otopark olmasını planlıyoruz. 

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapıyoruz. Bizim yeni stadyumun olduğu alanda, gençlik spora ait alanda inşa edeceğiz. Okullarımızdan çocuklarımızı sürekli buraya getirerek trafik kurallarına uyma noktasında katkı yapacağız. Ciddi bir meblağ yatırımı tutuyor. Çok önemli bir işlev görecek. Ayın 21.$inde gerçekleştiriyoruz. 

ORTAHİSAR MİLLET BAHÇESİ

Ortahisar Millet Bahçesinde işler güzel gidiyor. Orada bizim biliyorsunuz Orman İşletme Lojmanlarını yıktık. Geçen hafta içinde deniz tarafında ki binaların acele kamulaştırma kararı Resmi Gazetede yayınlandı. 1. Etap devam ediyor. 2 etap projesi hazırlanıyor. Lojmanlar tarafının ve deniz tarafında ki binaları yıkıp yerine yapacağımız yeni imalat projelendiriyor. Orada sentetik buz pateni pistini yapıyoruz. Burada çelik, membran imalatları tamamlandı. Kaykay Parkının imalatına başlıyoruz. Kaykay Parkı ve Buz Pateni için gerçekleşme yüzde 45 seviyesine geldi. 

UZUNGÖL ÇEVRE REHABİLİTASYON PROJESİ

Uzungöl Çevre rehabilitasyon 1. Etabı tamamlandı. 2. Etap ile ilgili proje çalışması bitmek üzere. Oraya devam edeceğiz. Arzumuz Uzungöl’ün etrafının çevresinin açılması ve daha yeşil hale getirilmesi. Orada ki kaçak ya da özel mülkiyete ait yapıları önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. 

YALINCAK PLAJI

Yalıncak Plajı çok ehemmiyet verdiğimiz işlerden bir tanesi. Yer teslimi yapıldı. Kazı çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz yaz, deniz sezonuna yetiştirmek. Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi tarafından bu şekilde yapılmış, inşa edilmiş plajı olma özelliği taşıyacak. İnşallah tamamlandığında vatandaşlarımıza güzel bir hizmet olacak.

SÜMELA MANASTIRI TELEFERİK PROJESİ TALİPLİSİ ÇIKTI

Sümela Manastırı teleferik projesinde sona gelindi. Yatırımcısı için bir kaç kişiyle temas halinde. Taliplisi var. Halesini önümüzdeki günlerde yapmak istiyoruz. 

GANİTA - FARUZ ARASI SAHİL DÜZENLEME İŞİ İHALESİ ERTELENDİ

Ganita - Faroz arası sahil düzenleme projesi 8 Ocak’ta ‘ta ihaleye çıkacaktı. Teknik zorluk yaşadık. O nedenle ihale tarihi 25 Ocak 2021 olarak revize dildi. Bulayın 25’inde ihalesi gerçekleştiriliyor. Orada var olan müşterilerin yavaş yavaş boşaltmaya başladığını sizlerle paylaşmak isterim. 

TGC BİNASI RESTORE EDİLDİ

Gazeteciler Cemiyeti binamız çok şık bir bina oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerek üst katı, gerekse aşağıda daha önce büfe ve Trabzonspor formalarının satıldığı alanlar vardı. Oraları da cemiyete tahsis ettik. Trabzon’a da gazeteciler cemiyetine yakıştı. 

TRABZON İÇME SUYU VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

Trabzon’un 40 yıl önce alt yapısı ile ciddi değişim yaşadı. Bu tür alt yapı projelerinin böyle süreler içinde yapılması normaldir. Bu da bize nasip oldu. Bu çalışmayı geçtiğimiz aylarda başlattık. Pandemiden dolayı kısıtlamaları fırsat bilerek meydan bölgesine geldik. 
Çalışmalarımız Beşirli 4, Kalkınma 5, Meydan Bölgesinde 3 ekip olmak üzere 12 ekiple ayrı ayrı noktalarda çalışıyoruz. Çalışmaları yerinde gördüm, mutlu oldum. Yaptığımız çalışmayla ilgili arkadaşlarımızın titiz çalıştığını gördüm. Şu ana kadar yaptığımız çalışma şu: Kazıyoruz, gereken işlemi yapıyoruz, ondan sonra kendi ocaklarımızdan kaliteli malzeme getirerek buraları dolduruyoruz. Oradan çıkardığınız malzemeyi oraya koyarsanız geçmiş olsun. Altından kalkmak mümkün değil. Silindir ile ciddi şekilde bastırdıktan sonra akabinde asfalt veya beton kaplama ile kaplıyoruz. Her caddenin kendi önemine göre bu geçici kaplama farklılaşıyor. 

KAPLAMALAR GEÇİCİ, DAHA SONRA KALDIRIM VE YOL YENİLENECEK

Her halükarda yaptığımız tüm imalatın geçici olarak üstlerini kapatıyoruz. Bazı arkadaşlarımız, “Bu çirkin oluyor” diyor. Şunu ifade edelim. Bu bizim yaptığımız sadece geçici kaplamadır. Bu dolgu malzemelerinin zaman içinde çökme riski var. Ve test etmek için zaruret var. Evlerle bağlantısının test edilmesi gerekir. Bu da zaman alıyor. Dolayasıyla biraz vakit geçmesi gerekiyor. Makul süre geçtikten sonra hedefimiz kaldırımlarla birlikte yolun da bütünüyle yenilenmesi. Beşirli ve Kalkınma Bölgesinde de kaldırımları ve yolun kaplamasını asfalt ya da beton olarak yenileyeceğiz.  Aydınlatma sistemiyle ilgili de değişikliğe gidiyoruz. Yeni aydınlatma sistemiyle Beşirli Caddesini çok daha cazip hale getireceğiz. Şehrin yeme içme mekanlarının o caddede olduğunu görüyoruz. Bu caddeye dokunacağız. 

MEYDAN, NİSAN AYINDA BİTMİŞ OLACAK

Meydan Bölgesinden Nisan ayı itibariyle çıkmış olacağız. Maraş’ın alt kısmından çalışıyoruz. Yapmışken, buradan değerli vatandaşlarıma şunu ifade etmek isterim. Biz bunu sadece içme suyu olarak yapmıyoruz. Yağmur suyu, kanalizasyon, Telekominikasyon, Doğalgaz ile bütün yapmaya çalışıyoruz. 

Kalkınma’da sahil ile üniversite arasında yol başladı. Şu anda Üniversite kapısına girişi kestik. 5 - 600 metrelik transit yol olacak. Maliyetli bir indir, ama çok işe yarayacak. Sadece araçlar için değil. Üniversiteden çıkan öğrencilerde oradan aşağı inecekler ve sahile en kolay ulaşma imkanı oradan olacak.

 

Editör: TE Bilisim