Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesi amacıyla tünelin uzatılacağını belirtti. İstanbul-Ankara istikametinde yaşanan heyelanların önüne geçmek için tünel giriş yapısının betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatıyla uzatılacağını ifade etti. Bu kapsamda her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılacak ve viyadüklerde çelik genleşme derzleri değiştirilecek.

Çalışmaların ikinci etabı olan 23 kilometrelik kesimin trafiğe kapatılacağı Temmuz ayında başlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, sürücülerin Abant kavşağından D-100 devlet yoluna aktarılacağını bildirdi. Tünel portalının İstanbul yönü tünel çıkışının 67 metre uzatılacağını ve çalışmaların yaklaşık 50 gün süreceğini söyledi.

Ayhan Bora Kaplan meselesinde bugün yaşananlar Ayhan Bora Kaplan meselesinde bugün yaşananlar

Bakan Uraloğlu ayrıca, yapılan çalışmalarla tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 115 metreye çıkarıldığını ve heyelan riskinin azaltıldığını vurguladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağını ve mühendislik dolgusu ile gabion yapısının tamamlanması için şerit daraltmalarının olabileceğini açıkladı.

Bolu Dağı Tüneli'nin güvenliği ve sürdürülebilirliği için yapılan bu çalışmaların önemine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, Ankara ve İstanbul arasındaki bu kritik ulaşım güzergahını güçlendirme ve yenileme çabalarının devam edeceğini belirtti.
DHA

Editör: Birol Sancak