BIST 100 Endeksi Haftaya Artışla Başladı

Bankacılık endeksi yüzde 0,11, holding endeksi ise yüzde 0,28 artış kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi bilişim olurken, tek kaybettiren ise turizm sektörü oldu.

Geçen hafta Nvidia'nın karlarının beklentilerin üzerinde olmasıyla artan risk iştahının yerini bu hafta temkinli bir seyir aldı. ABD'de ve yurt içinde büyüme verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiği belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in FATF sürecine ilişkin açıklamaları da piyasaların dikkatini çekti. Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini belirten Şimşek, haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) ise düşüş eğilimini sürdürerek 284 baz puana indi. Ekonomistler, geçen yılın 4. çeyreğinde GSYH'nin yüzde 3,97 arttığını tahmin ediyorlar. 2023 yılına ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde 4,40, 2024 sonuna ilişkin ise yüzde 3,44 oldu.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu

Bugün yurt içinde veri gündemi sakin olurken, yurt dışında ABD'de yeni konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.450 ve 9.500 seviyelerinin direnç, 9.300 ve 9.200 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor

Muhabir: TUNCAY UÇKUN