Bugün bankacılık endeksi yüzde 0,15 artarken, holding endeksi yüzde 0,36 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran orman kağıt basım sektörü oldu, yüzde 1,26'lık bir artışla dikkat çekti. En çok kaybettiren ise holding sektörü oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı?

Dün negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,08'lik bir düşüşle tamamlamıştı. Analistler, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasıyla ilgili endişelerin etkisiyle satıcılı bir seyir yaşandığını belirtiyorlar.

Teknoloji sektöründeki şirketlere olan ilginin devam ettiğini ifade eden analistler, ABD istihdam verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını dile getiriyorlar.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ve dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu bildiriyorlar.

Muhabir: AYŞE SANCAK