Brent petrolün varil fiyatı, dünkü 82,04 dolarlık kapanıştan %0,34 artışla 82,32 dolara yükseldi. Benzer şekilde, Batı Teksas türü ham petrol (WTI) varil fiyatı ise 78,46 dolardan alıcı buldu.

OPEC ve OPEC+ ülkelerinin üretim kesintilerini haziran sonuna kadar uzatacaklarını açıklaması, arz endişelerini artırdı. Suudi Arabistan ve Rusya öncülüğündeki ülkelerin haziran sonunda üretim kesintilerini gözden geçireceğini belirtmesi, piyasalarda etkili oldu.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Diğer yandan, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artış bekleniyor. Amerikan Petrol Enstitüsü (API), stokların geçen hafta 423 bin varil artış göstereceğini öngörüyor. Bu durum, ABD'deki talebin zayıf olduğu algısını güçlendiriyor ve fiyatların yükselişini sınırlıyor.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'deki sunumunu ve ADP özel sektör istihdam verilerini takip ediyor. Ayrıca, Çin'in ekonomiyi destekleyici yeni teşvik paketlerini açıklaması da piyasaların odak noktalarından biri haline geldi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN