Çebi, böyle bir hareketi milletin cezalandıracağını söyleyerek şunları söyledi:  ‘Milleti sokağa dökeceklermiş! Provokasyon, Tahrik.Kışkırtma… Ne ararsan var. Anlaşılan DEM’lendikçe şirazeleri de bozuldu. Milleti sokağa dökmeye çalışanları millet sandığına gömer. Akıllları gezi de kalmış gözleri sandıkta. Bu millet sokağa tek bir şey için iner vatana ihanet edenlerle kol kola girenlere tokat vurmak için , İlk tokatI da sandıkta vuracak.’

SEMİNER DÜZENLENDİ

Of Devlet Hastanesi’nde Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen tüm hekimlere yönelik ‘’ Adli Raporlar ‘’ konulu seminer toplantısı düzenlendi. Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yakup Kaya tarafından Adli Raporlar konulu sunum gerçekleştirildi. Toplantıya; Of Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tarık Bayer, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Yıldırım, Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar, Of, Sürmene, Hayrat, Çaykara İlçeleri sağlık yöneticileri, Of Devlet Hastanesi Hekimleri ve Of ve Sürmene’de görev yapan Hekimler katıldı. Geniş bir katılımın olduğu toplantıya gelen misafirleri Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, Başhekim Yardımcısı Dr. Elvan Yirigöz Çağlar, İdari ve Mali İşler Müdürü Halil Samet Çiftçi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral ve Müdür yardımcısı Kenan ÇANKA karşıladı. Sunumu gerçekleştiren Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yakup Kaya; Adli Raporlarda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, Adli Raporlarda mutlaka olması gereken kriterler ve Adli Rapor yazışmalarında dikkat edilecek hususları içeren pratik örneklere dayalı bir sunum gerçekleştirdi.

24 SAAT YETMİYOR

Bazı insanlar vardır onlara bir gün yani 24 saat yetmez. Onlardan birisi de Semih Sarıalioğlu’dur. 1999’dan itibaren Trabzon’da gayrimenkul sektöründe başarılı işlere imza attı. ‘Trabzon’da 24 sene çalıştım. Artık yeter’ dedi. Ama doyduğu ve çok sevdiği şehrini de unutmadı. İşlerinin bir ayağı hep Trabzon’da oldu. İstanbul merkezli CEESS ismi ile profesyonel bir gayrimenkul şirketi kurdu. Trabzon’da ise Saral Gayrimenkul ismi ile çalışmalarını sürdürüyor. Semih Sarıalioğlu İstanbul-Trabzon arası mekik dokuyor. Ayrıca tatil bölgeleri ve yurt dışı iş bağlantıları da var. Yeri geliyor günde 6 uçak seyahati yaparak Trabzon’u dünyaya tanıtıyor. Önceki gün Trabzon’da şirketinde bir araya geldik. Ekibi ile yine önemli bir toplantı halindeydi. Sarıalioğlu, enerjisi ve bitmek tükenmek bilmeyen çalışma azmi ile emlak sektörünü geleceğe taşımada kararlı.

MAHMUTLU İÇİN YOLA ÇIKTI

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Mahmutlu Mahallesi muhtar adayı Metin Mısır, Mahmutlu için yola çıktığını dile getirdi. ‘A’ takımını da donanımlı isimlerden oluşturan Mısır, komşularına ve mahalle halkına hizmet etmenin mutluluğunda olacağını söyledi. Mısır’ın ekibinde esnaf Recep Çolak, emekli öğretmen Osman Kocaman, şoför Ahmet Aynacı, inşaat mühendisi Tayfun Mısır, inşaatçı Ali Bülbül, ziraatçı Alibey Yılmaz, emekli sağlık personeli Fatma Aynacı ve serbest çalışan Abdullah Çolak yer alıyor.

20 YILI NOKTALADI

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Yeşiltepe Mahalle muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, 20 yıllık muhtarlık görevini noktaladı. 1994 mahalli idareler yerel seçimlerinde Türkiye’nin en genç muhtarlarından birisi olarak mahalleye hizmet için yola çıkan Eyüpoğlu, 4 dönem 20 sene görevini sürdürdü. 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmamaya karar veren Eyüpoğlu, görevi gençlerin yapması gerektiğini söyledi. Mahallenin gençleri Eyüpoğlu’nu iş yerinde ziyaret ederek çiçek takdim etti. Çok duygulanan Eyüpoğlu, “Mahallemizin gençleri sürpriz yaptılar teşekkür ediyorum.20 yıl hakkaniyet ölçüsünde onurlu bir şekilde yapmaya çalıştığım muhtarlık görevimi son günlerindeyim gençlere devredeceğimiz için mutluyum yeni seçilecek muhtarımız benimde muhtarımdır” dedi.

YEŞİLAY HUZURDA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, Yeşilay Haftası dolayısı ile Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Vali Yıldırım’a Yeşilay’ın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren şube başkanı Işıl Demir Güner, hafta boyunca bir çok etkinlik planladıklarını da söyledi. Güner, Yeşilay’ın her an alanda olduğunu dile getirdi.

Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

MHP’DEN AÇIKLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı Salarha, Muradiye ve Kendirli Belde Belediye Başkan adaylığı sürecine dair basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Milliyetçi Hareket Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığımız da diğer tüm ilçe başkanlıklarımız gibi Rize Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızın gerekli evraklarının yanında kendisine bağlı bulunanSalarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgeleri için de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının evraklarını 19 Şubat 2024 Pazartesi günü ilçe seçin kuruluna teslim etmiştir. Teslim edilen başvuru evraklarının içerisinde bulunan ve Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu’na hitaben yazılan üst yazıda Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerinin her birinde ayrı ayrı olmak üzere belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adaylarına ilişkin başvuru evraklarının dosya ekinde olduğu bildirilmiştir.

İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından verdiğimiz başvuru evrakları incelenmiş ve inceleme neticesinde “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliğine başka aday bildirmeyeceğiz” açıklamasının yer aldığı alındı belgesi imza karşılığında tarafımıza teslim edilmiştir. Lakin parti yetkilimiz tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerine ilişkin başvuru dosyalarında eksik evrakların olduğu hem parti yetkilimiz hem de İlçe Seçim Kurulu yetkileri tarafından fark edilmemiştir. İlçe Seçim Kurulu tarafından parti yetkilimize başvuru tarihimiz olan 19 Şubat 2024 Pazartesi günü teslim anında bildirim yapılarak eksikliklerin YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 22 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar tamamlanması gerektiği belirtilmesi gerekirken İlçe Seçim Kurulu tarafından yazılı veya sözlü olarak tarafımıza hiçbir bildirim yapılmamıştır. Merkez İlçe Başkanlığımız tarafından başvuru evraklarında eksiklik olduğu haricen öğrenilmesi üzerine zaman kaybetmeksizin ivedi bir şekilde evraklar 23 Şubat 2024 Cuma günü mesai saatler içerisinde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. Fakat İlçe Seçim Kurulu, başvuru evraklarımızdaki eksiklikler tarafımızca ikmal edilmesine rağmen geçici aday listesinde adaylarımızı ilan etmemiştir.  İlçe Seçim Kurulu yetkililerin ihmali ve iş bilmezliği neticesinde İl Başkanlığımız kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılmış, adaylarımız töhmet altında bırakılmıştır.  YSK’nın aldığı bu kanunsuz kararı halkımızın vicdanına bırakıyor, bu süreçte kasıtlı bir şekilde görevini ihmal eden İlçe Seçim Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

ATA TOPRAKLARINI  UNUTMUYOR

Trabzon’un Akçaabat ilçesi CHP birinci sıra meclis üyesi adayı diş hekimi çene cerrahı Mustafa Çankaya, ata dede topraklarını unutmuyor. Dedesinin köyü olan (büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştü) Salacık’ı hiç ihmal etmeyen Çankaya, traş olmaya da dede topraklarına gidiyor. Berberinde traş olan Çankaya, dede topraklarında seçim çalışması da yaptı.

Editör: Doğukan ÖZKURT