Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, projeleriyle ilgili olarak “Kurulacak kalkınma kooperatifleri ile kırsalda ve kentte üretilen el emeği yerel ürünlerin oluşturulacak bir marka etrafında toplanarak paketlenmesinden pazarlanmasına kadar olan sürecin takip edildiği modern ve dijital her türlü imkânın kullanılacağı bir sistem organize edileceğiz. Or-koop vasıtasıyla elde edilen pazarlamaya ve satışa hazır ürünlerde mahallelerimizde oluşturulacak Bordo Kiosklarımız araçlığıyla halkımızın hizmetine sunulacaktır. Alınacak bir kararla zincir marketlerde yerel ürünler stantları organize edilecektir” dedi.

“SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ “

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Ortahisar Öğrenci Yurdu'ndaki Öğrencilerle iftar yaptı. İftar programına Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Müftüsü Selami Aydın ile öğrenciler katıldı.  İftar programına katılan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarınların Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz. Hangi alanda eğitim görürseniz görün ama kendinizi mutlaka geliştirin. Bir hobiniz mutlaka olsun. Her açıdan donanımlı ve bilgili nesiller olarak yetişmeniz çok önemli. Hayatınıza değer katan çalışmalara yer verin. Sizlere güveniyor, eğitim hayatınızda üstün başarılar diliyorum" dedi.

CANLA BAŞLA

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, ‘Şalpazarı için canla başla’ dedi. Cumhur ittifakından ilçe için yeniden aday olan Kurukız, hemşehrileri ile sürekli bir araya gelerek hasret gideriyor. Kurukız, kendisinden Trabzonspor forması isteyen bir çocuğu da kırmadı ve TS Club’tan aldığı formayı çocuğa kendisi götürerek hediye etti.

SUBAŞI İÇİN VARIM

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Subaşı Mahallesi muhtarlığına aday olan İhsan Çavdar, ‘Mahallem için varım’ diyor. Mahalle halkının yoğun baskısı sonucu aday olan Çavdar, ekibi ile 24 saat mahallenin hizmetinde olacağını söyledi. Geçmişte mahallenin sorunlarının çözümü için elini sürekli taşın altına koyan Çavdar, ulaşım sorunu için mahalleye minibüs hattı kurmaya öncülük etti. Mahallenin kanaat önderi olan Çavdar, halkın her zaman yanında olacağını söyledi.

Kalkınma Yolunu Ele Aldı Kalkınma Yolunu Ele Aldı

BATMAZ SAHADA

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar’da seçimi kazanmak için kapı kapı dolaşıyor. Vatandaşların gönlüne girmek, yaralarına derman olmak için kapı kapı dolaşan Batmaz, sahada CHP’ye ve Ahmet Kaya’ya büyük teveccüh olduğunu dile getirdi. Batmaz, “1 Nisan’da Ortahisar’da Ahmet başkanımızla birlikte yeni hizmet yolculuğumuza başlayacağız. Büyük bir teveccühle geliyoruz” dedi.

UĞRAYIP BİR ÇAY İÇTİNİZ Mİ?

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ya sosyal medyasında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.  Karagöz, “Seçim sürecindeyiz normal olarak görüyorum. Rize Milletvekilimiz Sayın Muhammet Avcı Vekilim İkizdere’de muhtarlar toplantısı yaptı. Değerli Vekilimiz toplantıda İkizdere’ye sık sık geldiğini söylemiş. Ve ayrımcılıktan bahsetmiş! Peki, ben bir soru sorayım değerli Vekilime? Sayın Vekilim siz defalarca İkizdere’ye geldiniz İlçede Cumhur ittifakı üyesi bir Belediye Başkanı var uğrayıp bir çayını içtiniz mi? Bu başkan nasıl biri?  Cumhur ittifakını liyakatle temsil edebilir mi? Bir ihtiyacı var mı? Siz söylediniz belediyenin geliri Personel maaşını ödeyemez yapabileceğimiz bir şey var mı diye hiç arayıp sordunuz mu?

Değerli Vekilim toplantıda bizlere de lütuf edip katkımız! İçin. Teşekkür etmişsiniz minnettarım. Vekilimsiniz samimiyetle saygı duyuyorum seçim sürecindeyiz normal görüyorum.” Dedi.

SİZ YIRTIN BİZ ASMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Güneysu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yanık'ın seçim afişlerine kasten zarar verilmesine ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Deniz:" Siz yırtın, koparın. Biz yine yapıştırmaya devam edeceğiz."dedi. Başkan Deniz, Güneysu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yanık'ın bilboardlardaki seçim afişlerine kasten zarar verilmesini eleştirdi. Organize bir çetenin her defasında bütün afişlere zarar vermeye çalıştığının altını çizen Deniz yaptığı açıklamada şunları söyledi:" Seçim çalışmaları başladığı günden bu yana başkan adayımız Yanık'ın üstüne gidiyorlar. Sürekli seçim afişleri e zarar veriliyor, yırtılıyor. Bunu daha önce yaşayıp, şikayetçi olmuştuk fakat Güneysu belediye başkan adayımız Hüseyin Yanık’ın bilboardlarına yönelik saldırılar hala devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız. Siz yırtın, biz asmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz bu yaptıklarınız işe yaramayacak. 31 Mart günü sandıkta kaybedeceksiniz." dedi.

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'yı makamında ziyaret ederek çeşitli konularda istişarede bulundu.

BIYIK AĞIRLADI

Başkent Yomralılar Derneği Başkanı Fatih Sağlam, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret etti. Bıyık, ziyaret için teşekkür etti.

Editör: Doğukan ÖZKURT