AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve İş İnsanı Vehbi Koç, TAKA Gazetesi’ni ziyaret ederek burada önemli açıklamalarda bulundu. Koç, yaptığı açıklamada Trabzon'un Arsin ilçesinde kurulacak Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesinde ve Güney Çevre yoluna dikkat çekti. Yatırım Adası ve Güney Çevre Yolunun Trabzon’un olmazsa olması olduğunu söyleyen Koç, “ Türkiye’de ve dünyada birçok yerini geziyoruz o bölgelerin kalkınması için organize sanayi bölgelerinin önemi çok büyüktür. Ülkemizde de OSB’leri arttırılarak üretime ve istihdama katkı sağlanması gerekmektedir. Bu bölgelerde oluşturulduğunda bir saat içerisinde yer alımı ve satışı bitiyor. Talep çok oluyor. Trabzon’daki Yatırım Adası bir OSB olacak. Denizi doldurularak yapılacak bir an önce başlanması lazım. Trabzon’un kalkınması bununla sağlanacak.” dedi.

PROJELERE BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI

Şehrin Güneye doğru büyümesi ve gelişmesi için Güney Çevre Yoluna dikkat çeken Koç, “bir yatırıma başlamak demek o hizmeti bitirmek demektir. Önemli olan onu alabilmek. Trabzon’u büyütecek olan Güney Çevre Yolu’dur Bir an evvel Güney Çevre Yolunun planlaması yapılmalı. Trabzon ancak öyle büyür. Karadeniz Sahil Yolu başladı yılar sonra bitti. Güney Çevre Yolu da başlasın 5 yıl sonra bitsin ama mutlaka başlamalı.” diye konuştu. 

SAYIN BAKANIM SÜLEYMAN SOYLU, YEMİNİN YEMİNİMİZDİR

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşı ile ilgili konuşan Koç, Türkiye’nin terörle mücadelede geldiği noktaya vurgu yaptı ve her zaman İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında olduğunu söyledi. Koç, “Terör örgütü PKK tarafından rehin alınarak şehit edilen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Sayın Bakanım Süleyman Soylu, yeminin yeminimiz, sözün sözümüzdür.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim