İstanbul'da ikamet eden Abdurrahman A.'nın elinde bulunan ve Hz. İsa'nın havarilerinden Barnabas'a ait olduğu iddia edilen 26 sayfalık ceylan derisi üzerine Aramice yazılmış tarihi eser, ciddi bir değere sahip olduğu ortaya çıktı. Eserin incelenerek, Barnabas'ın kayıp İncil'ine ait olup olmadığının belirlenmesi için müzeye verileceği öğrenildi.

Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli kişiyi takibe alarak, el yazması kitabı tarihi eser kaçakçılarına satmaya çalıştığı sırada operasyon düzenledi. İncil'e 10 milyon dolar değer biçilen eser, Bursa'da yapılan operasyonla kaçakçılardan ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 kişiden Abdurrahman A., Halil K. ve Seyithan Ş. tutuklanırken, diğer üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ceylan derisine yazılı İncil'in üzerinde Hazreti İsa figürleri olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Rivayete göre, Barnabas'ın İncil'i Hazreti İsa'nın ana dilinde kaleme alan en yakın katiplerinden biri olarak biliniyor. 1. yüzyıla ait bu İncil'in bulunduğu yer ve akıbeti ise yıllardır gizemini koruyor. Bilirkişilerin incelemesinin ardından, ele geçirilen eserin gerçekten kayıp Barnabas İncili olup olmadığı kesinlik kazanacak.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT