Milletvekili Büyükaydın, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Sekreteri Asaf Hajiyev ile birlikte gözlemci olarak katılım sağladıklarını vurguladı.

Büyükaydın, “Gazze halkına İsrail Devleti tarafından yaşatılan ve Uluslararası Hukukun bütün kurallarını yıkan bu zalimce tavrı ve yapılması gerekenleri Türk Delegasyonu olarak Milletvekillerimizle birlikte bir kez daha dile getirdik.” İfadelerini kullandı.
 

AYDIN GÖREVEÇAĞIRDI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Forum AVM ile ilgili yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulundu.

Milletvekili Aydın, AVM’nin yaklaşık 2 yıl önce el değiştirdiğini hatırlattı. Aydın, “Verilen inşaat ruhsatı kanuna aykırı olarak emsal artışı içerdiği için Trabzon İdare mahkemesi tarafından iptal ediliyor. Bu karardan sonra Trabzon kamuoyunda konuşulan ve gazetelere manşet olan bu inşaatın hala devam ediyor olmasına anlam veremiyorum.” dedi.  Aydın, “Toplumun her kesiminde ve her alanında adalet en önemli yapı taşıdır. Bu hususta; Trabzon Forum AVM’de devletin mührüne sahip çıkılması noktasında, devlet yetkililerini göreve çağırıyorum. Trabzon Forum AVM’de yaşanan hukuk skandalı üzerine yaptığım basın açıklamasında, Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’u ve İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'yı göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

SÜRÜCÜLER DİKKAT

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan yönetmelik değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından bilgilendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, “125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan yönetmelik değişikliği Bugün 32456 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle; 2 yıllık “B” sınıfı sürücü belgesi olan, 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan, sağlık şartlarını taşıyan, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olan, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Tüm motosiklet tutkunlarına hayırlı olsun. Yönetmeliğin çıkması için birlikte çalıştığımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ederim. Eğitim güvenli sürüşün anahtarıdır. Lütfen trafik kurallarına uyalım” ifadelerine yer verdi.

YEREL GAZETELER AYAKTA  KALMAK İSTİYOR

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kastamonu İl Temsilcisi ve Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İzzet Sarı ile Yönetim Kurulu üyeleri, Kastamonu'yu ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelerek orman ihale ilanlarının yeniden yerel gazetelerde yayımlatılması için destek istedi. Kastamonu Şerife Bacı Öğretmen Evi'nde gerçekleşen buluşmada Başkan İzzet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu'da bulunan yerel gazetelerin sorunlarını anlatarak istişarede bulundular. Orman müdürlüklerince 2015 yılına kadar uygulanan orman ihale ilanlarının gazetelerde yayınlatılması uygulamasının tekrar başlatılmasını isteyen Sarı, bu nedenle gazetelerin yaşadığı mali sıkıntıları ifade etti.

C902C8A4 Bf0F 4Ad3 A9Dc Adc21C13B5F0

Yerel gazetelere önem verdiklerini ifade eden Bakan Yumaklı ise Başkan Sarı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek problemin çözülmesi için çabalayacağını ifade etti. Ziyarette Bakan Yumaklı’ya İstiklal Marşı’nın ilk yayımlandığı Açıksöz Gazetesi'nin hatıra nüshası hediye edildi.
 

AĞIRALİOĞLU: 31 MART BİR MİLATTIR

7. Dönem İstanbul Milletvekili Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada yerel seçimlere dikkat çekti. Ağıralioğlu, “31 Mart, bir belediye seçimidir. İktidarın da muhalefetin de adayların da başka gündemleri, başka hevesleri olabilir. Ancak biz, halkın hizmetini görecek ve belediyecilik yapacak, belediye başkanları seçeceğiz. Eski siyaset dili ve eski siyasi bilek güreşleri için, 31 Mart bir milattır” ifadelerini kullandı.

UMRECİLER UĞURLANDI

194 kişilik bir kafile, Rize'den umre ibadetini yerine getirmek üzere düzenlenen törenle dualar ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Rize İl Müftülüğünün koordinasyonunda gerçekleşen “Servisli 15 Günlük 30. Tur” umre törenine umrecilerin aileleri ve yakınları da katıldı.

Tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. İl Müftü Yardımcısı Abdulkerim Karabıyık'ın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahiler, tekbirler ve salavatlarla devam etti. İl Müftüsü Naci Çakmakçı, yaptığı konuşmada Rize'nin tarihi bir ana şahitlik ettiğini ve 194 umrecinin kutsal topraklara gideceğini söyledi. Çakmakçı, umrecilere hayırlı yolculuklar ve güzel ibadetler yapma temennisinde bulundu.

EMEKTAR DOKTOR ARAMIZDAN AYRILDI

Akçaabat’ta uzun yıllar sağlık sektörüne hizmet veren Dr. İsmet Ordu, hayatını kaybetti. Aslen Tirebolu'lu olan Dr. Ordu, 44 yıldır Akçaabat'ta sağlık alanında önemli görevler üstlenmiş bir isimdi.

Dr. İsmet Ordu, İskenderpaşa Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Dr. İsmet Ordu, 1979 yılında Akçaabat Sağlık Ocağı'nda göreve başladı ve 44 yıl boyunca bu alanda önemli hizmetlerde bulundu. Sağlık sektöründeki kariyerinde birçok görevde bulunan Ordu, 25 yıl boyunca Akçaabat Sağlık Ocağı'nda doktor olarak görev yaptı. Emekliliğine kadar geçen sürede Akçaabat'a değerli katkılarda bulunan Dr. İsmet Ordu'nun vefatı, sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

MOTORİNE OKKALI ZAM

Sektör kaynaklarından alınan habere göre, motorine 13 Şubat Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruşluk zam gelecek. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor...

Brent petrol fiyatlarında dalganlanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda dün 81,90 dolara kadar yükseldi.

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

Motorine salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam daha geleceği belirtildi.

Sektör kaynaklarından alınan habere göre, motorine 13 Şubat Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruşluk zam gelecek. Trabzon’da motorin litre fiyatı 42.97 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 40.53 satılıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta motorine 1 lira 38 kuruşluk zam gelmişti.

Editör: Ayşe Sancak