Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, şampiyonluk sözü veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç’in, Kayseri, Konya ve Erzurum gibi illeri geride bırakarak büyükşehirler arasında ilk sırada yer aldığını ve sözünü tuttuğunu söyledi. Keleş, Ahmet Metin Genç’in Trabzon’a ve Türkiyeye uzun yıllar hizmet vereceğini ifade etti. 

HERKESİN ADAMI

Çağataş Keleş Ahmet Metin Genç’le ilgili değerlendirmesinde ilginç ifadeler kullandı. Keleş, “O, Meydan parkındaki ayakkabı boyacısı kardeşimin, Değirmenderedeki esnaf kardeşimin, Çaykara’daki bakkal kardeşimin, Tonya’da yağ üreten ahırdan çıkmayan ablamın, Sincan Mesohor’daki (Atayurt) Varilci Ali’nin kendini bulduğu Ahmet Metin Genç’in arkasında durmak bizim görevimizdir.” dedi. 

MİLLETVEKİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Çağataş Keleş, sözlerine şöyle devam etti:  “Trabzon siyasetinin gerçeklerini ve halkın istek ve taleplerini ortaya koyan ve Trabzon’un Türkiye birincisi olmasının payesi ve sebebi olan başta Trabzon Milletvekilimiz Adil Karaismaioğlu olmak üzere, milletvekilimiz Yılmaz Büyükaydın’a, Vehbi Koç’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkürlerimi bir Trabzonlu olarak borç bilirim.”

“BİZİMDE BÖYLE BAŞKANIMIZ OLSA”

Deprem bölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Ganç’le birlikte çalıştıklarını söyleyen Çağatay Keleş, Ortahisar Belediyesi’nin yaptığı yardımlar, kurduğu mutfaklardan sonra Hatay’da, Adıyaman’da, Urfa’da, ‘Keşke bizimde böyle Başkanımız olsa’ sözlerini duyduğunu ve bununla gurur duyduğunu ifade etti.

“YENİ ŞEHİRLER İNŞA EDİLİYOR”

11 İlde üst üste gelen depremler sonrasında hükümetin acil harekete geçtiğini ve önemli konutları devreye aldığını ifade eden Keleş, “Depremden sonra bizlerde bölgedeydik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve bürokratlarımız verdiği mücadele takdire şayandır.” diye konuştu.

“SİYASETİN KAZANANI OLACAK”

Ortahisar Belediye Başkanlığı için adı geçen AK Parti Trabzon eski Milletvekili Salih Cora ile ilgili konuşan Keleş, Ergin Aydın’da karar verildiğini hatırlatarak, “Sayın vekilimiz küsmedi, çalıştı. Daha genç ve gelecekte siyasette çok etkili olacağına inanıyorum. Siyasette gelecek onun.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Ganita'da Özel Gereksinimli Ailelerle Buluştu AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Ganita'da Özel Gereksinimli Ailelerle Buluştu

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

Keleş, konuşmasında şunları kaydetti: “Evet dünya 5’ten büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Mliletlerdeki sözü bugün bütün dünyada kabul gördü. Gazze’de katliam yapan İsrail ve Amerika’ya söylenmiş bir sözdür ve Birleşmiş Milletler Yardım konvoyunu vuracak kadar canileşmiş İsrail’e bütün dünya dur demek için harekete geçmiştir. Türkiye bu baskının önlerindedir.”

“YILMAK YOK YOLA DEVAM”

Yerel seçimdeki sonuçları yorumlayan Çağatay Keleş, “Evet bir sarsıntı oldu. Ama yılmak, yorulmak yok. Özellikle gençler olarak daha fazla koşacağız ve kayettiklerimiz ilk seçimde geri alacağız. Buna yürekten inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuçlardan herkes üzerine düşeni alacaktır.” ifadelerini kullandı

Muhabir: BİROL SANCAK