Bakan Şimşek'in Kamu Tasarruf Paketi'nde yer alan kamuda esnek çalışma modeline ilişkin açıklamalarıyla başlayan süreçte, mesai saatlerinde bir kısalma olmasa da evden çalışma modeline geçileceği sinyali verilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, bu gelişmelerin üzerine ikinci bir açıklama yaparak esnek çalışma modeli için çalışmaların başlayacağını duyurdu. Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Işıkhan'ın önümüzdeki günlerde görüşmelerin başlayacağını ve konunun Uluslararası Çalışma Örgütü toplantısında da ele alınacağını ifade ettiği belirtildi.

Ayrıca, Bakan Işıkhan, kadın istihdamının artırılması amacıyla yürütülen çalışmalara da değindi. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif Programı kapsamında bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettiklerini belirtti. Bu kapsamda yapılan çalışmaların gençler ve engelliler için de benzer projelerle devam edeceğini vurguladı.

TBMM'de Yumruklu Kavga! AK Partili Vekil Karaismailoğlu'ndan DEM Partili Vekile Saldırı TBMM'de Yumruklu Kavga! AK Partili Vekil Karaismailoğlu'ndan DEM Partili Vekile Saldırı

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne 12 bin 246 kişinin başvurduğunu belirten Işıkhan, projenin ayrıntılarını ve hedeflerini detaylı bir şekilde paylaştı. Projenin 12 ay boyunca aylık ortalama 7 bin kadının kayıtlı istihdamını desteklemeyi planladığını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ