Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada, çalışma hayatıyla ilgili önemli konulara da değindi.

Özellikle 'Mesai saatleri düşecek mi?' sorusuyla ilgili olarak konuşan Işıkhan, çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve sürekli olarak daha iyi nasıl yapılabilir tartışmalarının yapıldığını vurguladı. İş Kanunu'nun yeniden ele alınması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir açıklama yaptığını belirten Işıkhan, bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ve Adalet Bakanlığı ile çalışma toplantılarına başladıklarını ifade etti.

Ancak Bakan Işıkhan, doğrudan kendilerinden bir açıklama gelmedikçe kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti. 

Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var

İşçilerin ve işverenlerin kazanılmış haklarının korunmasını öncelikli hedef olarak belirlediklerini ve Türkiye'nin yüzyılına yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatının oluşturulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yapılacak çalışmaların tüm iş hayatı paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini vurgulayan Işıkhan, işçi ve işverenlerin ihtiyaçlarının dikkate alınacağını vurguladı.

Editör: Birol Sancak