Merkez Bankası Faiz Oranlarını İndirecek mi? Merkez Bankası Faiz Oranlarını İndirecek mi?

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarına yönelik bir soruya da cevap veren Işıkhan, "Belediyelerin SGK'ye olan borçlarını da 31 Mart'tan sonra tahsil etme sürecine başladık. Bu konuda tahsilat sürecini hızlandırdığımızı söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Ayrıca, uzaktan sağlık hizmetlerine ilişkin yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, devlet hastanelerince sunulan sağlık hizmetlerinin geri ödeme kapsamına alındığını belirtti. Uzaktan sağlık hizmetlerinin tutarlarının ödeme kapsamına alınmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, "Emeklilerin ilaç yazdırma sürecinde de yeni bir adım attıklarını" ifade ederek, aile hekimlerine giderek kronik ilaçların uzun süre hastaneye gitmeden temin edilebileceğini söyledi.

Son olarak, kök aylığı 10.000 TL'nin altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli olduğunu belirten Işıkhan, emekliler için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ve emeklilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak birçok uygulamanın planlandığını vurguladı. Emeklilere yönelik sosyal imkanların genişletilerek, aktif bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlanacağını belirten Bakan Işıkhan, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK/TAKA TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak