BABUŞÇU’DAN İMZA GÜNÜ

Trabzon Sanatevi'nin düzenlediği, 6-9 haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14. Uluslararası Sanat Günleri başlıyor. İmza günü yapacak olan Fatma Babuşçu şunları söyledi: ‘Programda; 9 Haziran Pazar günü 15:00- 19:00 saatleri arasında, Heyamola Yayınlarından çıkan Sinadiza Kaçamakları adlı kitabımla imza günü etkinliğiyle yer almaktayım. Aynı saatlerde şair yazar, söz yazarı ve besteci arkadaşım, dostum  Dilber Saka(Ay Işığı) da aynı ortamda kitaplarından imzalayacak. 9 Haziran pazar günü, Sanatevi'nin bahçesinde o fırsatı (mutluluğu da diyebilirim, değil mi?) birlikte yaşamamız dileklerimle!’

ATALAY’DAN ÇEBİ’YE ZİYARET

Gençlik Spor ve Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi’yi ziyaret ederek çalışmalarından dolayı kendisini tebrik etti.

BİR KİLO ÇAY BİR EKMEK ALMIYOR!

CHP Genel Genel Başkanı Özgür Özel, bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımı ile Pazar günü Rize’de düzenlenen çay mitingini değerlendiren Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem şunları dile getirdi: “Çay üreticisinin düştüğü zor durumu dile getirmek ve onların hakkını savunmak için büyük bir miting düzenledik. Artvin’den, Giresun’a, Samsun’a kadar çay üreticileri mitinge katılım gösterdi. 210 binin üzerinde çay üreticisi mağdur durumda. Bir kilo çay ile bir ekmek bile alamıyorlar. Bu yüzden biz de halkın sesini, Karadeniz’in sesini, emekçilerin sesini duyurabilmek için genel başkanımız ile çay üreticilerine desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Herkesin çay üreticilerine sahip çıkmasını bekliyor ve diliyoruz.”

İKİNCİ EL ARABADA DÜŞÜŞ BAŞLIYOR!

Sıfır araç bulunurluğunda yaşanan zorluklar sebebiyle 2023 Eylül ayına kadar sürekli artan ve zirve yapan kullanılmış otomobil fiyatları, pazar şartlarının normale dönmesi ile birlikte gerilemeye başladı. 2024 Mart itibarıyla dengeye oturmaya başlayan ikinci el pazarında piyasa tabiriyle köpük ortadan büyük oranda kalktı. Sektörün önemli isimlerinden Kenan Bilirgen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2024’ün ilk 4 ayı toplamında ikinci el pazarında geçen senenin aynı dönemine kıyasla %15’lik daralma yaşandığını belirterek “Bu yılın ikinci yarısından itibaren pazar kademeli olarak hareketlenecektir. 2024 toplamında ikinci el pazarında 8 milyon adetin üzerinde işlem öngörüyoruz” dedi.

İLKİN AYDIN TAKA’YA KONUŞTU

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD'yi 3-2 yendi. Bu sonuçla ABD etabını 4'te 4 yaparak bitiren Filenin Sultanları, dünya sıralamasındaki liderliğini de sürdürdü. Tarih yazan filenin sultanları kadrosunda yer alan Artvinli hemşerimiz İlkin Aydın duygularını haber müdürümüz Ahmet Külekçi ile paylaştı. Muhteşem başarılara imza atmaya devam ettiklerini dile getiren İlkin Aydın “Çok gururluyuz çok sevinçliyiz .Çok güzel bir dayanışma içindeyiz. Aldığımız her başarı Türk milletine armağan olsun bizlerden dualarınızı esirgemeyin hepinizi çok seviyoruz ülkeme ve hemşerilerime selam olsun” şeklinde konuştu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacağı üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.

KÖPRÜBAŞILILAR BULUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Trabzon’da Yöresel Karşılama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Trabzon’da Yöresel Karşılama

Tokat belediye başkanlığına seçilen Köprübaşılı hemşehrimiz M. Kemal Yazıcıoğlu'nun önemli misafirleri vardı.  Trabzon bölge adliye mahkemesi başkanı Hakim Fatih Aksoy ve beraberindeki heyet başkan Yazıcıoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yazıcıoğlu'nun babası merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ille sıcak dostlukları bulunan Hakim Fatih Aksoy.  Başkan Kemal Yazıcıoğlu'nun da babası gibi başarılı ve halkın başkanı olacağına inandığını belirtti.  Bir dönem Tokat'ta görev yapan hakim Fatih Aksoy'a, Zile MYO Bilgisayar bölüm başkanı İsmail Küçükali ve Karadeniz Pastanelerinin sahibi iş insanı Hamit Aydoğdu'da eşlik etti.

DERELERE ALABALIK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından İkizdere’de Demirkapı ve Bayırköy köylerindeki derelere yüzlerce alabalık yavrusu bırakıldı. Köylere ait orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerinin korunması kapsamında ilçenin Demirkapı Köyü ve Bayırköy Köyü bölgelerindeki derelere yüzlerce kırmızı benekli alabalık yavrularının salınımı gerçekleştirildi. Kırmızı benekli Alabalık Yavrusu bırakılmasında Kaymakam Ali Özdaş, Belediye Başkanı Abdi Ekşi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden Rize Şube Müdürü Miktat Özyanık ve ekibi katkıda bulundu.

Editör: Birol Sancak