Giresun'un nüfus bakımından en küçük ilçelerinden biri olan Çanakçı'nın Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kasım, yerel medya temsilcilerine samimi açıklamalarda bulundu. İç kesimlerde yer alıp denize kıyısı olmayan bu şirin ilçenin Belediye Başkanı Tuncay Kasım, siyasetten uzak ve toplumsal mesajlar veren bir yaklaşım sergiledi.

Kasım, insan ömrünün dünya ömrüne göre oldukça kısa olduğunu vurgulayarak, "Bugün güzel bir günde Giresun merkeze gelmiş bulundum. Güzel havada bakışlarımız değişiyor, her şey güzel oluyor. Hayat gerçekten çok kısa. Bu kadar kısa ki baktığın zaman dünyanın ömrü dört buçuk milyar yıl, bizim de taş patlasın 70-75 yıl. Bunu da baktığın zaman bir insan ömrü boyunca topu topuna 75 yıl bahar görüyor. Ne kadar az değil mi? O nedenle küskünlüğe, kırgınlığa, kavgaya gürültüye, mutsuzluğa bence bu kadar gerek yok." şeklinde konuştu.

Başkan Kasım, insanların birbirini anlamaları, iyilik, doğruluk, ve dostluk değerlerine önem vermeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, kendisinin radyoculuk yapmış biri olarak bu mesleği özlediğini ifade etti.

"Yerel yönetici siyasetçi değildir aslında." diyen Kasım, yerel yöneticilerin halkla doğrudan ilişkisi olduğunu ve toplumsal hizmetlere odaklandıklarını söyledi. Kasım, yerel yöneticilerin halkın ihtiyaçlarına cevap verme konusunda aktif rol oynadığını vurguladı.

Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım'ın bu açıklamaları, insanların daha anlayışlı, dostça ve halk odaklı bir yaşam tarzına yönlendirilmesi gerektiğini hatırlatan önemli bir mesaj taşıyor.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak