Cumhur İttifakı’nda kendilerine haksızlık yapıldığına inanan AK Parti tabanı Zekeriya Karaçengel’den yana tavrını net olarak koyarken yaratılmak istenen algıyı da hiç dikkate almıyor.


Seçimin CHP ve Cumhur İttifakı adayı arasında geçeceği yönündeki algıyla Karaçengel’in destekçilerini etkilemeye çalışılsa da vatandaşın kararı net. İlçede “Çarşıbaşı’na haksızlık yapılmış ve bu haksızlığı da Zekeriya Karaçengel’i başkan seçerek gidereceğiz” görüşü hakim.

AK PARTİ SEÇİM ZAFERİNE KİLİTLENDİ!

Seçime çok az bir süre kala Cumhur İttifakı çalışmalarına hız verdi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, yerel seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak “31 Mart’ta sandıkta tarihi bir fark atıp hem Büyükşehir Belediyemizi, hem Ortahisar Belediyemizi, hem de diğer ilçe belediyelerimizi tekrar kazanıp destan yazacağız. AK Parti olarak Trabzon’umuza çok şey kazandırdık. Seçimin ardından bundan önce yaptığımız projelerimize yenilerini ekleyerek Trabzon’umuza hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Yaparsa yine AK Parti yapar diyoruz. Trabzon’un büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerine doğru ilerlemesi için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta olduğu gibi tıpkı bugüne kadar zaferle taçlandırdığımız 17 seçimde olduğu gibi bu kez de bu zaferin altına imza atacağız” dedi.

İlik’tek Hayırlı Olsun Ziyareti İlik’tek Hayırlı Olsun Ziyareti

SEÇİM GÜVENLİĞİ ELE ALINDI

Seçim Güvenliği İle İlgili Değerlendirme Toplantısı, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın başkanlığında 81 İl Valisi ve Güvenlik Kurum Yetkililerinin katılımıyla video konferans sistemi ile yapıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemizde ve ilimizde huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ele alındı, değerlendirmeler yapıldı.

GURURLANDIRAN BAŞARI

Gazeteci Tuncay Hacıfettahoğlu'nun oğlu, Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Enes Hacıfettahoğlu'nunğ Dr. Öğretim Üyesi Ebru Günay'ın danışmanlığında hazırladığı proje TÜBİTAK 2209-A Projesi Desteklenmeye Değer Bulundu. Enes Hacıfettahoğlu'nun başarısı okulunda memnuniyetle karşılandı. Trabzon Üniversitesinden yapılan açıklamada Özel Eğitim Bölümü ikinci sınıf öğrenmiz Enes Hacıfettahoğlu'nun TÜBİTAK 2209-A Projesi desteklenmeye değer bulundu. TÜBİTAK'ın 2023-2 dönemi kapsamında gerçekleştirilen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın sonuçları açıklandı. Bölümümüz ikinci sınıf öğrencisi Enes Hacıfettahoğlu'nun,  Dr. Öğr. Üyesi Ebru ÜNAY'ın danışmanlığında yürüteceği "Hafif Düzey Zihin Yetersizliği Olan Bireylerin Yetişkinliğe Geçiş Süreçlerinin Ebeveyn ve Öğretmen Görüşlerine Göre İncelenmesi" adlı projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'” kapsamında desteklenmiştir.

“YOLA TALİP OLANLARLA ÇIKIN”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, sosyal medya hesabından anlamlı paylaşım yaptı. Bir kesime isim vermeden gönderme yapan Aktürk, “ Hakikat satan, tezgâh açmaz Hafız! Hem hakikat satılmaz, dağıtılır! Ne demiş ehli irfan: "Yalan çok gürültü çıkarır” dedi.

Aktürk, “Hakikat ise daima sessizdir!" Unutma, her şeyin müşterisi kendi kalitesine göredir! Hakikatin kendini anlatmaya  ihtiyacı yoktur Hafız! Sarrafın bağırdığı nerede görülmüş? Ki hakikatin sesi sükûtta gizlidir! Ama onu duyar sağırlar işitemez! Doğrulardan ayrılıp doğruluktan şaşma! Ne demiş şair: "İkna edilmişlerle yola çıkılmaz! Yola, inanmışlarla çıkılır!" Demem o ki Kimseyi ikna etmeye çalışma! Bugün senin ikna ettiklerini yarın başkaları ikna edebilir! Başkasına ihanet eden, er geç sana da ihanet eder! Her ikna edilmişin bir fiyatı vardır ama inanmışı kimse satın alamaz! Yolunuza nimetleri için değil, külfetlerine rağmen talip olanlarla yola çıkın” diye konuştu

"KUŞAKLARIN BULUŞMASI" GÖZ DOLDURUYOR

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği tarafından projelendirilen Kuşakların Buluşması projesi kapsamında Türkiye'nin çok önemli nöroloji profesörünü ağırladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ve daha sonra Kocaeli Üniversitesi'nin kuruluşlarında yer alan ünlü Nöroloji Profesörü şehrimizin evladı Sezer Şener Komşuoğlu, Mahmut Celalettin Ökten AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi'nde unutulmayacak bir konferans verdi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, KTÜ Tıp Fakültesi'nin ve Kocaeli Üniversitesi'nin kuruluşunda görev alan Sezer Şener Komşuoğlu İngiltere'de 3 yıl süreyle Klinik Nöroloji çalışmalarında bulundu. Türkiye'deki ilk EEG atlasının yazarıdır ve nöroloji alanında kitapları vardır, aynı zamanda akademide kadın, kadın liderliği konularında sosyal ve bilimsel çalışmalar da yürütmüştür. Sezer Şener Komsuoğlu 2006-2014 yıllarında 2 dönem Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü yapmıştır. Oxford Üniversitesi'nce 2015'te yayınlanan bir kitapta Türkiye'den seçilen 3 bilim kadınından biri olarak yer almakta.

GÖNÜLLERE DOKUNDU

Trabzon’un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçka’da gönüllere dokunmaya devam ediyor. Maçka ve hizmet sevdalısı olan Koray Başkan, gittiği her yerde sevgi seli ile karşılaşıyor. Maçka’da seçim çalışmalarını takip ettiğimiz Koçhan’a halk tarafından da mükemmel bir ilgi olduğunu gözlemliyoruz. Gerek Maçka merkez gerekse kırsal mahallelerde ilgi ile karşılanan Koray başkan, “Halkımızın teveccühü ile onlara layık olmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

SİZ GİDEMEZSENİZ BİZ GELİRİZ

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, beldedeki Alparslan Türkeş Parkında her akşam hemşehrileri ile iftar açıyor. İftar davetine gelemeyen yaşlı ve hastaların yemeklerini ise evlerine bizzat kendisi götürerek oruçlarını açmasını sağlıyor. Başkan Tanış, “Beldemizde hemşehrilerimizle açtığımız iftar sofrasının tadı hiçbir yerde yok. Üretken belediyecilik anlayışı ile yılmadan, yorulmadan çalışacağız” dedi.

Editör: Ayşe Sancak