AK Partiler bu dönemde Şalpazarı’nın kendilerine verileceğini hesap ettiler ama Cumur ittifakı MHP konusunda devam kararı aldı. MHP  Çarşıbaşı’nda mevcut başkan Mümin Nuhoğlu ile yola devam karar aldı. Cumur ittifakı adayı kesinleştikten sonra mıhalefet partileri de hamlesini yapacak. 

Çarşıbaşı’nda da bağımsız aday çıkar mı? AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı yapan ZekeryaKaraçengel’in bu yönde bir eğilimi söz konusu. Zekeriya Karaçengel  2024 yerel seçimler öncesi AK Parti’den de Çarşıbaşı Belediye Başkan  aday-adayı olmuştu,

ARTVİN’DE 9-0 YAPACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin İl Başkanı Orhan Atan partisinin Artvin’de yerel seçimlerde 9-0 hedefi olduğunu belirterek “Bu hedefe ulaşma noktasında gece-gündüz gayret ediyoruz Artvin  merkez Belediye Başkan Adayımız Bilgehan Erdem ve ilçelerdeki adaylarımızla serhat şehrimizin emrinde hizmetinde olmaya devam edeceğiz. İnsan odaklı doğa ile uyumlu barıştan sevgiden ve kardeşlikten yana belediyecilik anlayışımız devam edecek. Biz diğer partilerin kimleri aday gösterdiğine bakmıyor kendi işimize bakıyoruz .Bu sürecin sağlıklı yürümesi noktasında vekilimiz Uğur Bayraktutan başta olmak üzere partimizin ilçe başkanlarına gençlik ve kadın kollarına emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. CHP’nin Artvin’de merkez belediye dahil 7 belediye başkanlığına sahip. Artvin’de9 İlçe, 9 belediye, bu belediyelerde 39 mahalle ve ayrıca 320 köy var.

KURULDULAR AMA SEÇİMDE YOKLAR

Yargıtay'ın yayınladığı siyasi partiler listesine göre 2023'te resmi olarak 26 parti kuruldu. Türkiye, mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin ardından yeni bir seçime daha hazırlanıyor. Seçim atmosferinde geçen 2023 yılının ardından, 2024 de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim gündemiyle başladı. 2023'teki yoğun siyasi gündem kurulan yeni parti sayısındaki artışta da görüldü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıkladığı listeye göre, 2023 yılında 26 siyasi parti kuruldu. 2022'de kurulan parti sayısı 3'tü.Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 2 Ocak 2024 günü yaptığı açıklamada, 36 siyasi partinin seçime girebileceğini söylemişti.  Buna göre, 2023'te kurulan 26 siyasi partiden hiçbiri henüz seçime girme yeterliliğini sağlayamadı.

EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Büyük Birlik Partisi Ortahisar ilçe başkanlığı görevine Galip Aydın atandı. Göreve atanmasının ardından mesaj veren Aydın, emanete sahip çıkacağını söyledi.

Aydın, “Gün ahde vefa günüdür gün Muhsin Yazıcıoğlunun emanetine sahip çıkma günüdür.Büyük Birlik Partisi Ortahisar İlçe başkanı olarak görevime başladım.Bu görevi bize tevdi eden Trabzon İl Başkanımız Muharrem Danışmaz ‘a Genel Başkanımız Sayın Mustafa Desticibeyfendiye  teşekkür ediyorum.Bu kutlu yolda bugüne kadar görev yapan başkan ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum herkesin emeklerine,yüreklerine sağlık.Bu vesileylede mübarek üç aylarınızı ve Regaip kandilinizi tebrik eder saygılarımı sunuyorum” dedi.

KAYMAKAMIN  VEKİLİNDEN ŞOK

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, 10 Ocak gazeteciler günü dolayısı ile ilçede organizasyon düzenledi. Büyükliman bölgesinin gazetecilerini ilçede ağırlayan Nuhoğlu’nun davetine gazetecilerin yanı sıra Büyükliman bölgesi ilçe belediye başkanları ile kaymakamları da katılarak gazetecilerin yanında oldu. Bir kişi hariç.

Çarşıbaşı’nın vekil kaymakamı İsmail Koçdoğan, ilçesinde düzenlenen programa mazeret bildirerek katılmadı. Bir de marifet yapmış gibi ilçesindeki programa telgraf çekerek gazeteciler gününü kutladı. Vekil kaymakam İsmail bey, ilçe merkezinde olan bir programa telgraf çekmeniz hoş olmadı. En azından bir iki dakika da olsa uğrayabilir, mazeretinizi beyan eder programdan ayrılabilirdiniz.

ARTVİN CHP’DE ÖĞRETMEN ADAY

Türk Dili Ve Edebiyatı öğretmeni olan Bilgehan Erdem, CHP'nin yerel seçimlerde Artvin belediye başkan adayı oldu .CHP Artvin’de mevcut başkan Demirhan Elçin ile yola devam etmeme kararı alınca aday-adaylardan Bilgehan Erdem üzerinde karar verdi .

CHP nin kalesi olarak görülen Artvin’de belediye başkanlık yarışının AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile Bilgehan Erdem arasında geçmesi bekleniyor. 2019 yerel seçimlerinde Artvin Belediyesini yeniden kazanan CHP merkez ile birlikte 5 ilçeyi daha kazanmış. AK Parti sadece Yusufeli ve Murgul’da belediye başkanı çıkarmıştı

TRABZONLU VALİNİN OĞLU ADAY!

2024 Belediye Başkanlığı seçim süreci yaklaştıkça aday sürprizleri yaşanmaya başlandı. Tokat’ta MHP il Merkezinde Belediye Başkan adayı sürprizi yaşanıyor. MHP Tokat İl merkezinde Belediye Başkan adayı olarak eski Tokat valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu iş insanı Mehmet Kemal Yazıoğlu’nun aday olduğu açıklandı.

Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Yılmazlar köyünde doğan Recep Yazıcıoğlu 36 yaşında Tokat Valisi olmuştu.2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde ölen efsane valimiz  Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verilmişti..

EMEKLİ SANDIĞI BEKLİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez yerel seçimlerinin kazananı emekliler olacak diyerek “Milyonlarca emekli dört gözle sandığı bekliyor. Bu kadar eziyetin hesabı sandıkta sorulacak. Emeklileri yok sayan bir anlayış var. Olmaz olsun böyle bir anlayış” dedi. 

AKParti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabinede önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

OF BULUŞMASI

Trabzon’un Of ilçe belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun belediyede önemli misafirleri vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı, Of’un önceki dönem belediye başkanı Oktay Saral, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ve MHP Of ilçe başkanı Hüseyin Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Cumhur ittifakı ortakları ile gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişi de yapıldı. Of belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Ziyaretçilerimizle güzel ilçemiz Of’ta buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. İlçemize kıymetli destekleri oluyor. Destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT