Çarşıbaşı Esnaf Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, Esnaf Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, STK başkanları ve temsilcileri ile federasyon üyeleri katıldı. Mehmet Berber'in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, faaliyet ve denetim kurulu raporları ile tahmini bütçe oy birliğiyle kabul edildi ve seçimlere geçildi.

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu'nun Kurucu ve Onursal Başkanı Tahsin Usta, yaptığı açıklamada, "Çarşıbaşı Modeli" adı altında başarılı bir iş modeli oluşturduklarını belirterek, federasyonun kısa sürede önemli başarılara imza attığını ve birçok ödül aldıklarını vurguladı. Usta, yeni yönetim kuruluna başarılar dilerken, ilçenin tanıtımı ve sosyal yardımlar konusunda verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Yeni genel başkan Ali Kılıç, seçildiği genel kurulda yaptığı teşekkür konuşmasında, Tahsin Usta'nın başarılı hizmetlerinden övgüyle bahsederek, Çarşıbaşı'nın her alanında birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. İl dışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği içinde olacaklarını vurgulayan Kılıç, ilçenin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından yeni genel başkan Ali Kılıç, Genel Kurul tarafından Onursal Başkan ilan edilen Tahsin Usta'ya plaket ve çiçek takdim etti. Yeni yönetim kurulları belirlenirken şu isimler seçildi:

Yönetim Kurulu: Ali Kılıç (Genel Başkan), Turan (Egemen) Kaynar, İbrahim Öztürk, Abdullah Kul, Aydın Gelleci, Hayri Çakır, Selim Acar, Hakan Kolay, İsmail Saka, Salih Oğuz Yüksek, Fatma Balcı, Mustafa Yılmaz, Selim Kaya, Ahmet Çakır ve Gürcan Çolak.

Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Dönümü Resepsiyonuna Katıldı Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Dönümü Resepsiyonuna Katıldı

Denetim Kurulu: Demet Kayhan Sevgi, Dilara Kara ve Mehmet Sevgi.

Disiplin Kurulu: Hakan Kocaman, Haydar Çoban, Muammer Yazıcı, Hamza Ustabaşı ve Gökhan Şahin.

Danışma Kurulu: Ahmet Keleş, Mehmet Turan, Coşkun Yılmaz, Mümin Nuhoğlu, Metin Berber, Kemal Ustabaşı, İsmail Yurdusever, Halil Kul, Hasan Akkan, Ahmet Ertuğral, Emine Yılmaz, Mustafa Aydın, Avni Yorgun, Erdinç Ertuğral ve Haydar Akyazı.
 

Muhabir: AYŞEN KARABİNA