İşte açıklaması: ‘AK Parti iktidarı tarafından yıllardan beri bilinçli bir şekilde uygulanan ve dünyada eşi benzeri olmayan iktisat ve ekonomi biliminden uzak politikalar sonucu enflasyon hızla arttı. Buna bağlı fakirleşen halkımız bir çıkmazın içine sokulmak istenmektedir. Bizler şuna inanıyoruz ve iddia ediyoruz ‘Türkiye'de kaynak sorunu yoktur’ kaynakları kullanma sorunu vardır, uygulanan bu olumsuz ekonomik politikalar tüm ülkemizi olduğu gibi özellikle bölgemizi ve tek geçim kaynağımız olan yaş çay fiyatlarını olumsuz etkilemektedir. Geçmiş siyasi büyüklerimizin özellikle 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’in Rize’ye ve çaya verdiği değeri inkar etmek mümkün değildir.

Bölgemize kazandırılan çay fabrikaları ve ÇAYKUR genel müdürlüğü sayesinde Demirel hükümetleri döneminde altın devrini yaşayan üreticilerimiz AK Parti iktidarları döneminde ise fukaralığa ve yoksulluğa sürüklenmiştir. Tabiri caiz ise bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu sebeple üreticinin sesini iktidara haykırmak için CHP tarafından Pazar günü saat 13.30 da Rize Cumhuriyet meydanında düzenlenecek olan ÇAY mitingine desteğimiz tamdır.’

YEREL BASINA SGK DARBESİ

Mehmet Akif Zerdeci Eleştirdi Mehmet Akif Zerdeci Eleştirdi

SGK, gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırını, 2 milyon 500 bin TL'den 10 milyon TL'ye çıkardı. KGK Genel Başkanı Dim, "Acilen bu yanlıştan dönülmelidir" dedi.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç imzasıyla kurumun merkez ve taşra teşkilatlarına gönderilen genelgeyle, gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırını, 2 milyon 500 bin TL'den 10 milyon TL'ye çıkarıldı. Yerel gazetelerin bu resmi ilan türünden de mahrum kalacağı anlamına gelen bu karara Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'den tepki geldi.  KGK Genel Başkanı Dim, SGK genelgesi ile yerel basında ilan yayınlanması zorunluluğu için gerekli olan gayrimenkul muhammen bedelinde yapılan artışın basına ciddi bir darbe niteliğinde olduğunu söyledi.

BAYRAM HAZIRLIĞI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandırdı. Yürütülen çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki bütün mezarlıklar ziyarete uygun hale getiriliyor.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 10.07.28

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin her noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, yürüttüğü faaliyetler kapsamında Kurban Bayramı öncesinde 18 ilçede vatandaşların taleplerini ve mezarlıkların eksikliklerini karşılamak için harekete geçti. Belediye ekipleri, halkın mezarlık ziyaretlerini daha huzurlu ve rahat bir ortamda yapabilmesi için yoğun çaba harcıyor. Yapılan bu çalışmalar ile mezarlıklar daha güvenli ve ziyarete uygun hale getiriliyor. Ayrıca, bütün ilçelerde Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan mezarlıklarda duvar çalışması yapılırken cenaze işleri istasyonlarında ise yenilemeler yapılıyor.

ÇEBİ AĞIRLADI

Çebi-80

AK Parti Ortahsiar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, parti binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i misafir etti. Çebi, “Haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Metin Genç Beyefendi'nin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

BULUT MAKAMDA

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Ufuk Bulut, Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan’ı ziyaret etti. Koçhan’a, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Bulut, bir sürede sohbet etti.

MİNİKLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Arsin İlçe Müftülüğünün organize ettiği Hacı Beşir Cami 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen yılsonu bitirme programına katıldı.  Miniklerin heyecanına ortak olan Müftü Aydın, 4-6 yaş kursunda eğitim gören öğrencileri tebrik etti ve eğitimlerinde başarı diledi.

SAĞLIĞI ANLATTILAR

Çocuklarda omurga sağlığının önemi konusunda farkındalık oluşturmak, omurga sağlığı ve fiziksel aktivite ile ilgili bilgi birikimi seviyesini arttırmak amacıyla Trabzon Valiliği Himayesinde; Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından imzalanan “Çocuklarda Omurga Sağlığının Korunması İşbirliği Protokolü “  kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı kapanış töreni Hami Yıldırım İlkokulu’nda yapıldı.

Kapanış törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta , İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun , Gençlik  ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu , Destek Hizmetleri Başkanı Dr.  Erdem Şen , Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem YILDIRIM  ve Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erdem Malkoç katıldı.

YÜZLERİ GÜLDÜRDÜK

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mustafa Çankaya ile sokakta karşılaştık. Her an sahada olan Çankaya, vatandaşlarla çay içiyordu. Bir bardak çayda bize ısmarladı. Sohbete daldık. Çankaya, “Önemli olan yüzleri güldürebilmek” dedi.

Editör: Birol Sancak