Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

Kar, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTE) akademisyenleri öncülüğünde çay sektöründeki tüm paydaşların büyük çaba sarf ettiğini ve çay kanunu çıkarmanın gururunu yaşadığını söyledi.

ÇAYSİAD Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, yazılı açıklamasında, çay kanun taslağının dünya genelindeki uygulamaları inceleyerek ve ülkemizin gerçekleri göz önünde bulundurularak hazırlandığını belirtti. Ülkedeki çay sanayisinin büyük bir başarıya ulaştığını ve 200 binden fazla üreticinin malını işleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Kar, çay sektöründe eksikliklerin bulunduğunu ve bu eksikliklerin çoğunun çay kanunu eksikliğine dayandığını dile getirdi.

94227E40 D074 42A4 8C75 B5B2667Ffc7C

Kar, çay üretimi sürecinde yaşanan eksikliklerin nasıl giderilebileceği konusunda birçok kişinin fikir ürettiğini ve çözüm önerileri sunduğunu belirtti. Bu önerilerin ve fikirlerin Çay Kanunu Taslağı'nda değerlendirildiğini ve geniş katılımlı bir taslak oluşturulduğunu vurgulayan Kar, taslağın alt komisyonlarda yeniden ele alınarak düzeltilebileceğini ifade etti.

0B88D688 Fcf0 42E3 Babf 5Ffff2F6B3Ff

Ancak, çay sektörünün karşılaştığı zorluklara rağmen çay kanunu konusunda yeterince ilerleme sağlanmadığını söyleyen Kar, "Ulusal Çay Konseyi yaş çay fiyatını niçin belirliyor" gibi tartışmaların yaşandığını ve çay kanunu taslağının sessiz sedasız unutulmaya terk edildiğini dile getirdi.

A0B7Bdf5 8107 494D 9346 D3B91133F369

Sonuç olarak, çay sektörünün hala bir kanun beklediğini ve çaba harcayan yasa koyucuların bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirten Mustafa Yılmaz Kar, çay sektörünün gelişmesi ve sorunlarının çözülmesi için acil bir çay kanunu gerektiğini vurguladı.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak