Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı

Turizm merkezi olarak önemli bir yere sahip olan Uzungöl'ün doğal güzelliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Tok, HES projesinin turizm merkezi ile örtüşmediğini ifade etti. Çaykara İlçesi'nde gerçekleştirilmek istenen her türlü HES projesine karşı olduğunu ve Uzungöl'e yapılması planlanan HES projesini istemediğini açıkça belirtti.

Başkan Tok, Trabzon Büyükşehir Belediyesi veya Çaykara Belediyesi'nin HES projeleriyle ilgili herhangi bir yetkisinin olmadığını vurgulayarak, sürecin tamamen Bakanlık tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Kendisinin ve belediye olarak hiçbir HES projesine onay vermediklerini belirten Başkan Tok, bu tür projelere karşı duruşunu net bir şekilde ifade etti.

Son olarak Başkan Tok, Uzungöl HES projesinin 20 yıldır gündemde olduğunu ve kendisinin bugün olduğu gibi yarın da HES projelerine karşı olmaya devam edeceğini dile getirdi. Çaykara İlçesi'nde ve özellikle Uzungöl çevresinde doğal yaşamın ve turizmin korunması için mücadelelerinin süreceğini belirtti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak