ÇAYKUR'un 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikası'nda vardiyalı çalışan işçiler, sürekli olarak aynı dönemde çalıştırılmalarına karşı çıkarak çalışma düzeninin düzeltilmesini talep etti. 

İşçiler, yaz aylarında çalıştıktan sonra kış aylarında yerlerini diğer vardiya arkadaşlarına devretmelerinin, mağduriyetlere yol açtığını belirtiyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) bağlı 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikası'nda mevsimlik olarak çalışan işçiler, her yıl aynı dönemde çalıştırılmalarının adil olmadığını ifade ediyor. Haziran ayından sonra işe başlayan işçiler, Ocak ayında diğer vardiya arkadaşlarına yerlerini bırakıyor ve aynı süreç her yıl tekrarlanıyor. Bu durumun, işçiler arasında mağduriyete sebep olduğunu belirten işçiler, çalışma dönemlerinin düzeltilmesi talebinde bulunuyor.

Mevsimlik işçi Togay Muratoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz emekçi ÇAYKUR işçileri olarak geçen yıl bu fabrikaya kurayla giriş yaptık. Bir yaz-kış muhabbeti ortaya çıktı. Biz yazın çalıştık ama aslında listelerde bizim giriş çıkış yapmamız gerekiyordu. Maalesef olmadı. Biz bu sene olacağını umut ettik ama olmadı. Malum Rize’de iş bulmak kolay. İlçelerden gelen arkadaşlarımız var. Biz bütün hukuki haklarımızı kullanmaya çalıştık, kullandık da. CİMER’e müracat ettik, olmadı. Fabrikaya dilekçe yazdık. Cevap almadık. Genel müdürlükle görüşen arkadaşlarımız oldu. Siyasetle görüşenler oldu. Maalesef hiçbir sonuç alamadık. ÇAYKUR bizim gözbebeğimiz. Orada hakkaniyetin olması gerekiyor. Almış oldukları kararı bir kez daha gözden geçirmelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşçiler, adaletli bir çalışma düzeni için yetkililere çağrıda bulunarak, yaz-kış çalışma düzeninin gözden geçirilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT