O günden beri hiç ama hiç durmadı. Hasta ziyaretleri. Cenaze düğün, nişan kaçırmadı. Sayın Çebi insanların üzüntüsü ile üzüldü, sevinci ile sevindi ve Genel ve yerel siyasette de hep dik durdu. Aldığı görevleri. Bulunduğumuz makamların hakkını fazlasıyla veren bir kişi. Adaletli ve dik duruşu ile davasına sahip çıkan isimdir Selahattin Çebi. Aldığı tüm görevlerin altından çıkan birisi. Bu dönemde de verilecek her görevi en iyi şekilde yapacaktır.

GEDİKLİ’NİN ANNE ACISI

YOL-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Gedikli’nin annesi Hakk’a yürüdü. Akçaabat Gümüşlü Mahallesi’ndeki cenaze törenine Karayolları Bölge Müdürü Mehmet aşık, TÜRK-İŞ il Temsilcisi 1. Nolu yolu Şube başkanı Ali Faiz, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu ve sevenleri katıldı.

MUHTAR CAN’DAN TEŞEKKÜR VAR

Yıldızlı mahalle muhtarı Ufuk Can’dan güzel bir haber geldi. İşte özeti: “Emeklerimizin karşılığını çok şükür almaya başladık. Yıldızlı Mahallesi Asma konaklar, Sümela evleri, Sessiz tepe ve TOKİ bölgesi için doğalgazın gelmesi için üç yıldır vermiş olduğumuz çabaların sonunda mahalle sakinlerimizi inşallah mutlu bir sonla doğal gaza kavuşturacağız. Muhtarlık görevimiz sürecinde bize bu konuda bir önceki dönem Sayın Milletvekilimiz Salih Cora’nın İl başkanımızın Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye başkanımız Osman Nuri Ekim Başkan yardımcımız Serkan Özdemir, Ali Güngör, Aksa bölge müdürümüz Salih beyin Toki yönetim kurulu ve çok kıymetli toki sakinlerinin yerel medya Taka gazetesi ve Günebakış gazetesinin yeni dönem Milletvekilimiz Mustafa Şen kardeşimizin Ankara’da bizleri temsil eden Mehmet Kandaz, Atilla Kandaz kardeşlerimize ve Hasan Basri abimize emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum. Sağolun var olun. Allah razı olsun (Aynı bu Ekibi Mavra bölgesinde sıkıntılı olan imar projesinin yeniden gözden geçirilmesi ve adaletli bir şekilde düzenlemesini başta Belediyelerimizden ve Devlet büyüklerimizden ivedi bir şekilde bekliyoruz. Adalet müslümanın imanındandır inanan iman eden her yönetici kul hakkına riayet ederek bu haksız imarı yeniden adaletli bir şekilde yapması arzumuzdur.”

SELİM ÇELENK DÜZKÖY’EMİ?

Ak Parti Düzköy Belediye Başkanlığı için Şehit Aileleri ve Gazilere eski Genel Müdürü Selim Çelenk de konuşuluyor.

MUHTARLARLA BULUŞTU

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adaylarından Savaş Ayvaz mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.  Ayvaz, “Sizden cumhurbaşkanımızı temsilen mahallelerdeki mülki idare amirlerimizsiniz. Sizlerden gelen talepler bizim için son derece önemlidir. Bu nedenle desteklerinizi talep ediyorum seçildikten sonra sizin sorununuz bizim sorunumuzdur düsturuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KALYONCU MÜRACAAT ETTİ

Akçaabat Belediye Başkan aday adaylığı için Osman Kalyoncu müracaat evraklarını CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu’na takdim etti.

ÖZTÜRK ANADOLU’DA

Trabzon Platformu Genel Başkanı Köksal Öztürk ziyaretlerini sürürüyor. Öztürk AK Parti Genel merkezinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu ile görüştü. Samimi bir havada geçen buluşmada Öztürk Köseoğlu’nu yeni görevinden dolayı tebrik etti.

BARİYERLER YAPILDI

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ‘Sabıkalı Kavşak’ olarak adlandırılan İsmetpaşa okulu önündeki kavşakta nihayet önlem alındı. 1 Nolu Erdoğdu, 2 Nolu Erdoğdu ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallerinin kesiştiği noktada İsmetpaşa Ortaokulu ile 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerle 3 mahalledeki insanların sık kullandığı kavşakta sonunda bariyerler çekildi. Her gün düzenli olarak aracın yayaya çarptığı, geçtiğimiz günlerde de ölümlü kazanın meydana geldiği kavşakta Karayolları ekipleri gelerek kaldırımla yol arasına bariyer çekti. Yapılan bariyerle kaza riski minimuma inerken 3 mahalle muhtarı yola ya sinyalizasyon sistemi ya da üst geçit istediler.

PETROLE ANI BIRAKTILAR

Trabzonspor maçları olunca Akçaabat’ta bir gelenektir Erbaşaranlar Petrolde toplanıp maçı seyretmek. Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ın sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda dostlarını ağırlar. Mevsimine göre fırında patates haşlanır, kestane kavrulur, çerezler hazırlanır, çay demlenir. Maçı birlikte seyrederek coşkuya ortak olurlar. Trabzonspor’un deplasmanda Gaziantepspor’u 3-1 yendiği karşılaşmayı yine birlikte seyrettiler. Trabzonspor kazanınca moralleri de yerine geldi. Hep birlikte fotoğraf çekilip coşkuya ortak olundu.

Editör: Doğukan ÖZKURT