Mardin Artuklu Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu’nda kendisi adına yakın bir arkadaşına takdim edilen “Cesaret Ödülü” nün sahibi, Gazze'nin sesi, vicdanı ve direnişin simgesi olan cesur gazeteci Enes el Şerif, İsrail’in kalleş saldırısı sonucu kahramanca şehadete yürüdü.
Gazeteci Enes el Şerif’in kıymetli babası da katil İsrail tarafından şehit edilmişti.
Gazeteci Şehit Enes el Şerif’in şahadeti üzerine bir mesaj Yayımlayan TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş şöyle dedi.

4E51B5Bb Ff08 4492 Bf8B 2F19Ecaf837D

Fedakârlık ve cesaret timsali Enes'i rahmetle anıyor; ailesine, Gazze halkına ve tüm basın camiasına en derin taziyelerimi sunuyorum.
Mekânı cennet, makamı âli olsun. Enes el Şerif, gerçeği dünyaya korkusuzca duyurma çabasıyla sadece Gazze’nin değil, tüm insanlığın vicdanı olmuş, insanlık cephesinin en ön safında yer almıştır.

Kocaeli’de Fenomenin Ölümüne Yol Açan Kaza Anı: Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı
Kocaeli’de Fenomenin Ölümüne Yol Açan Kaza Anı: Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı
İçeriği Görüntüle

7537D1D3 Cd4A 4954 8C89 79Ef4D5Ada3A
İnsanlığa yönelik bu hain saldırı asla unutulmayacak ve mücadelemiz daha da güçlenecektir.
İnsanlık onuru bir gün elbet kazanacaktır. Dedi.
Şehit gazeteci Enes el Şerif şehit olmadan önce yazmış olduğu bu benim son vasiyetimdir. Diye başladığı vasiyetnamesinin bir kısmı şöyle.
Acıyı tüm ayrıntılarıyla yaşadım, acıyı ve kaybı defalarca tattım ve buna rağmen gerçeği olduğu gibi, çarpıtmadan, çarpıtmadan aktarmaktan asla çekinmedim. Sessiz kalanlara, katledilmemizi kabullenenlere, nefesimizi tutanlara, çocuklarımızın ve kadınlarımızın kalıntıları karşısında yürekleri kıpırdamayanlara ve halkımızın bir buçuk yıldan fazla süredir maruz kaldığı katliamı durdurmayanlara Allah şahit olsun.
Biz de meslektaşımız Gazeteci Enes el Şerife Allahtan Rahmet diliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ