Özel, yeni asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, asgari ücretin belirlenmesi ve artırılmasının ardından yaptığı değerlendirmede, "Asgari ücretin kaç lira olduğundan çok bugün neyi satın aldığı ve seneye bugün neyi satın alacağıyla ilgilenmek lazım. Büyük bir kandırmacayla karşı karşıyayız. Verilen zam, son altı aydaki enflasyonu telafi eden bir zamdır." şeklinde konuştu.

Ayrıca, asgari ücretin sadece bir defa belirlenmesinin yetersiz olduğunu ifade eden Özgür Özel, "Bugün belirlenen asgari ücretin yanında mutlaka en az 3 ayda bir yeniden belirlenmesi gerekmektedir." dedi.

Özel, ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından siyasi amaçlar için kullanılmasına da eleştirilerde bulundu. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının ciddi şekilde zarar gördüğünü ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Ankara belediyelerinin başarılı yönetimini örnek göstererek, bu şehirlerdeki belediye başkanlarıyla övünülmesi gerektiğini söyledi ve Erdoğan'ın bu başarılardan bahsetmesi gerektiğini vurguladı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak