Gümüşhane Kürtün İlçesi Elceğiz Köyü'nde Yaşayan Emine Güzel'in Cansız Bedeni Uçurumda Bulundu Gümüşhane Kürtün İlçesi Elceğiz Köyü'nde Yaşayan Emine Güzel'in Cansız Bedeni Uçurumda Bulundu

"Dünya’da en yüksek enflasyonun olduğu 4’üncü ülkeyiz Arjantin Suriye ve Lübnan’da sonra 4’üncü sıradayız. Afrika ülkelerinden bile enflasyonumuz yüksek. Çay üreticileri uzun zamandan beri enflasyona karşı mağdur edilmektedir. Tabi sadece Çay üreticilerimiz değil Fındık, Buğday ve diğer tüm tarım ürünleri üreticilerimizde de aynı şekilde yüksek enflasyon karşısında ezilmekte emeklerinin haklarını alamamaktadır.

1978 yılından bu yana Çay fiyatlarına sadece gerçekleşen enflasyon rakamları üzerinden zam yapılmış olsa (ÜFE ve TÜFE’ye göre) yaş çay alım fiyatının Kilogram başına 30 ile 35 TL arasında olması gerekiyordu. Son 40 yılın ortalamasını aldığımızda Çay üreticisinin çok büyük bir şekilde yoksullaştırıldığını ve çok ciddi maddi kayıplara uğradığını görürüz. Çay üreticisinin yoksullaştırılma tablosunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ziraat odalarının yapmış oldukları açıklamayla 1 Kg Yaş Çay yaprağının toplanma maliyetini hesaplamış ve yaş çay fiyatının 25 TL olması gerektiğini açıklamışlardır."
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Birol Sancak