Suiçmez, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, ülkenin sarayda yaşayan Cumhurbaşkanı ile açlıkla sınanan emekliler arasındaki uçurumu dile getirdi. Konuşmasında Suiçmez şu ifadelere yer verdi:

"Bayrağa 'bez parçası' diyenlerin emeklilerin hakkını gözetmesini düşünmemiz mümkün değildir. Bir varmış bir yokmuş, bir ülkenin sarayda yaşayan Cumhurbaşkanı varmış, bir de açlıkla sınanan emeklileri varmış. Bir uyanmışlar ki bir sabah o Cumhurbaşkanı 2024 yılını 'emekliler yılı' olarak ilan etmiş. Bu artık hikâyelerde bile duyacağımız bir şey değildir. Emeklilerimiz yoksul olabilirler ama onursuz asla değillerdir.

"Onlar Uçağı buldular Füzeyi buldular Kuşlar hayret içinde Denizaltı yaptılar Balık adam oldular Balıklar hayret içinde Biz yarı aç yarı tok Sürünüyoruz on yıllardır Kertenkeleler hayret içinde. Acelemiz yok Medeniyet yolunda Yürüyoruz ağır ağır Kaplumbağalar hayret içinde.”

Sibel Suiçmez'in bu çarpıcı sözleri, emekli vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve iktidarın politikalarını eleştiren bir vurgu olarak dikkat çekti. Emekli haklarının korunması ve iyileştirilmesi talepleri, toplumun geniş kesimlerinde önemli bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT