REHBERİMİZ EKREM İMAMOĞLU

İlk olarak kürsüye çıkan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, “31 Mart seçim sonuçları ile daha umutlu, daha kararlıyız. Cumhuriyete ‘reklam arası’ diyenlerin nasıl figüran olduklarını hep birlikte gördük. Tarihsel sorumluluğumuz var, bu bilinçteyiz, Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe varmak zorundayız.

Tandoğan’da isyanını dile getirecek emeklilerimiz için,  dün Fındıklı’da haykıran çay üreticisi için, çocuğuna mama alamadığı için intihar eden babalar için, bu sorumluluğun altına girmek zorundayız. 31 Mart yerel seçim sonuçları hedefe giden yolda, bir soluk almadır bizim için. 1989 seçimlerinde bu sonucu elde etmiştik ancak süreci doğru işletemedik. Sonucunda da ülkeyi 25 yıl AK Parti karanlığına sürükledik. Bir parti kapattık. Sonuçları acı oldu. Tüm bu yaşananlardan ders çıkaracağız. Rehberimiz, hemşerimiz, İstanbul seçimlerini üçüncü defa kazanan Ekrem İmamoğlu’nun belediyecilikteki örneklerini alacağız. Yüzyıllık hafızamız var, Bizden önceki arkadaşlarımızın birikimleri üzerine bugünün deneyimlerini ve tecrübelerini katarak bir olan milletvekilimizi üçe, dörde çıkartmanın yollarını arayacağız. Yereldeki iktidarı genele taşıyana dek aynı motivasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte sahadaki gözlemlerimiz bizlere gösterdi ki; doğru adayla, doğru çalışma ile bu halk CHP’nin tüm adaylarına oy verir. Bu sonuçlar bize bunu gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

YOĞUN BAKIMA DÜŞMÜŞ BİR BELEDİYE DEVRALDIK

Ortahisar Belediyesi’nun durumunu anlatan Batmaz, “Yoğun bakıma düşmüş bir belediye teslim aldık. Şuanda yoğun bakımda, ne hesabı belli, ne kitabı belli. Tüm bu olumsuz koşullar umurumuzda değil. Bu işi çözebilecek kadrolarımız mevcut. Bu kadronun başında halkın umudu haline gelen, sevgili yol arkadaşımız Ahmet Kaya var. Bilgisi ve tecrübesiyle bizlerin de desteğiyle bu belediyeyi düze çıkartacağız. 2 Eylül kongremizde Ortahisar’ı alacağız demiştik. Bu iddiamıza inanıp, arkamızda durup bizlere inanan, seçim gecesi iftarını bozmaya zaman bulamayıp ıslak imzalı tutanakları partimize getiren mahalle temsilcilerimize, okul sorumlularımıza, seçim güvenliğini namus bilip günlerce çalışan avukat gurubumuza, seçim çalışmalarına destek veren parti gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEF 2028’DE TEK BAŞINA İKTİDAR OLMATIR

Doğru aday ve doğru zamanlama ve çalışma ile Ortahisar Belediyesi’nin kazanıldığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Mustafa Bak, “Büyük örgütsel çalışmanın büyük başarıları nasıl getireceğini hep birlikte görmüş olduk. Şimdi bu büyük başarının aslında, tam anlamıyla bitmiş bir başarı ya da sonuçlanmış bir zafer olmadığını da artık hepimiz görüyoruz.  Genel Başkanımız Özgür Özel’in de söylediği gibi 2028 genel seçimlerinde hedefimiz CHP’yi iktidar yapmaktır. Bu başarının anlamlı olması için çok ciddi bir planlama yapmamız gerekiyor. Örgütümüzle hep birlikte 2028 başarısına inanarak mücadele edeceğiz. Bu görevi sadece yöneticilere bırakmak haksızlık olur, o nedenle herkesin sorumluluk sahibi olmasını rica ediyorum” dedi.

2028’DE NAKAVT EDECEĞİZ

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise yaptığı konuşmada, “Tarih kahramanları yazar, tarihi de o kahramanlar oluşturur. İşte siz bu süreçte tarih yazan birer kahraman oldunuz. Bu önemli başarıda Türkiye’de kırmızıya boyanan o yerlerde, Beşikdüzü’nden sonra Ortahisar Belediyesi’ni almak çok büyük başarıdır. Bu başarı da daha önce partimizi çok başarılı bir şekilde mecliste temsil eden ve yerel seçimlerde de Ortahisar Belediye Başkan adayı olan, çok büyük farkla Ortahisar Belediye Başkanı seçilen değerli belediye başkanımız Ahmet Kaya’ya ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. CHP’ye inanan, Trabzon halkına da gerçekten bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tam umutsuz olunan yerde, Karadeniz Bölgesi’nde, Trabzon’da, onların en çok oy aldığı bölgede öyle bir tokat vurdu ki iktidara, bu tokadın altından kalkmaları mümkün olmayacak. Çünkü 2028’de Nakavt edeceğiz. Bunu şimdiden anlıyorlar görüyorlar” diye konuştu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ortahisar Belediyesi Panel Düzenledi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ortahisar Belediyesi Panel Düzenledi

BELEDİYEMİZİN SALONU BELİRLİ BİR ÜCRET KARŞILIĞINDA TÜM PARTİLERE AÇIKTIR

Seçimi büyük bir oy farkı ile kazanan ve Trabzonluların gönlüne taht kuran CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya büyük bir alkışla kürsüye çıktı. Kürsüden önemli mesajlar veren Kaya, Ortahisar Belediyesi’nin çok amaçlı salonunu tüm kesimlerin etkinliklerine açık hale getirdiğini tekrarladı ve “Yağmur yağsa bizi suçlama gayretinde içinde oluyorlar. Bir gazeteciden bahsediyorum, mutlaka yarın manşet yapacaktır; “Belediyeye siyaset sokmayacağız” dediler ama belediyenin salonunu CHP’ye açtılar. İlçe başkanım buradadır, salonu bizden talep ettiklerinde, “Burası Trabzon halkının malıdır, bütün Trabzon halkına açıktır” dedik. “Bir ücret belirleyeceğiz” dedik. Sağ olsunlar, gittiler, belli bir ücret yatırıp salonu ücret karşılığında CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak dilekçe vererek kiraladılar. Aynı yöntemi bütün siyasi partilerden ve bu salonu kullanmak isteyenlerden de talep edeceğimizi buradan söylemek istiyorum” dedi.

“BİRİLERİ BATIRABİLİR AMA BİZ BU BATIŞA DUR DEMEK, ÜLKEYİ AYDINLIĞA ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ”

Kamu kaynaklarını koruyacaklarına söz veren Kaya, “Biz yaptığımız her işte örnek alan değil örnek olan olmak zorundayız. Biz kamu kaynaklarını, halkın her kuruşunu, namus gibi görüp, koruyup kollamak zorundayız. Evet, birileri batırabilir ama biz o batışa “dur!” deyip ülkeyi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Biz bunun için varız, CHP bunun için vardır” dedi.

“TRABZON’UN TAMAMINI NASIL ALABİLİRİZ?”

 Seçim sürecinde emek veren tüm örgütlerin alkışlanmasını isteyen Başkan Kaya, “Ortahisar ilçemiz adına ortada bir başarı var, bunu kimse yok sayamaz kimse yadsıyamaz. Tabii başarı kolay elde edilmiyor. Seçim sürecinin başladığı o noktaya bakıyorum, bazen duygusallaşıyorum. Orada bizlerle gece-gündüz, yağmur-çamur demeden koşturan, ilçe başkanımızı, kadın kolları başkanımızı, gençlerimizi, mahalle temsilcilerimizi, partililerimizi görüyorum. İl başkanımızı, milletvekilimizi görüyorum, bu salonda bulunan arkadaşlarımı, Trabzon halkını görüyorum. Bu başarı kolay ortaya çıkmadı, herkes bir ucundan tuttu, inandı ve mücadele etti. Bu kararlı mücadele neticesinde bu başarı ortaya çıktı. Gönül isterdi ki bunu Trabzon’un her yerinde, Türkiye’nin her yerinde yapabilelim ama açıkçası üzgünüm. Bunun birçok gerekçesi var tabii ama Trabzon’da biz 6-7 ilçeyi alabilecek kapasiteye sahiptik, olmadı, üzgünüm. Buradan umutsuzluğa kapılıp pes edecek değiliz elbette. Bir sonraki seçimlerde “Trabzon’un tamamını nasıl alabiliriz?”, buna odaklanarak bir çalışma yürüteceğiz. Bugün Ortahisar’da 41 bin 142 farkı, yüzde 25’lik farkı kapatıp bize Ortahisar Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandıran o sürecin kahramanı olarak gördüğüm, İlçe Başkanımız Haluk Batmaz’a hepinizden bir alkış rica ediyorum. Sayın başkanım ayağa kalkar mısınız? Haluk başkanla birlikte o zor günlerde, onu, bizleri bir an önce yalnız bırakmayan ilçe yöneticilerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız… Her birinize şahsım, belediye meclis grubum, belediye başkan yardımcılarım adına, Trabzon halkı adına ve CHP adına teşekkür ediyorum. Bu salonda olan her birinizin emeğine, yüreğine sağlık. Mücadele kahramanlarla kazanılır bu mücadelenin kahramanları sizlersiniz, sağ olun. Tabii bu ekibin bir orkestra başkanı var, Sayın Mustafa Bak başkanım, çok teşekkür ediyoruz. Bütün kararlarımızda yanımızda dimdik duran il başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KENDİMİZİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE ADAMIŞ İNSANLARIZ

 “Artık çalışma zamanı” diyen Başkan Kaya, ziyaret talepleri konusunda ricada bulundu. Başkan Kaya, “Seçildiğimiz günden bu güne 2 aylık bir süre geçti. Bu süreçte binlerce insan bizlerin ziyaretine geldi. Her birine teşekkür ediyorum. Binlerce insanımız da bizimle görüşmek istiyor. Bu süreçlerde birbirimizi mazur göreceğiz. Özel Kalemimiz büyük bir hassasiyet gösteriyor, bütün talepleri planlamaya çalışıyor. Bu konuda önceliğimizi kurumsal taleplere veriyoruz, lütfen anlayış gösterin, kimse kırılmasın, kimse alınmasın. Biz kendimizi Türkiye’nin güzel geleceğine adamış insanlarız. Biz seçim sürecinde çok defa gece 1’de, 2’de eve gittik. Buradaki arkadaşlarımız şahittir, bazıları oturduğu sıcak evlerinden bizleri eleştirdi, onu da biliyorum. Bu seçim kaybedilsin de, hemen “Niye kaybettiniz?” diye ortaya çıkalım, eleştirelim diye bekleyen arkadaşlarım da vardı, onları da biliyorum. Ama onlar bize çalışma azmi verdiler, onlara da teşekkür ediyorum. Onlar da görevlerini yaptılar.

“ZİYARETLER KONUSUNDA ANLAYIŞ RİCA EDİYORUM”

“Düşünün herkese bu süreçte tek tek randevu verirsek, nasıl çalışacağız? Sadece şu salondaki arkadaşlara randevu versek, en az iki ay sürer. Binlerce partilimiz, hemşerimiz var. Herkes randevu istiyor ama bir sen değilsin ki! Biraz anlayış rica ediyoruz, özellikle istirham ediyorum. Bu anlamda bütün arkadaşlarımızın mustarip olduğunu biliyorum ama tekrar anlayış rica ediyorum. Her şeyin bir zamanı var önce şu kurumsal ziyaretleri bitirelim işlerimizi bir yoluna koyalım ondan sonra herkese sıra gelecek. Hiç kimsenin acele etmesine gerek yok biz bir aylığına bir yıllığına belediye başkanı seçilmedik 5 yıl orada görev yapacağız 5 yıl boyunca da kapımız gönlümüz her zaman açık olacak bu kadar nettir.”

BÜYÜK SORUNLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Ortahisar Belediyesi’nin çok büyük sorunları olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, “Ama biliyorum ki şu Trabzon’da yaşayan ve bu şehrin, bu ülkenin güzel yönetilmesine inanan milyonlarca insanın gönlü de yüreği de bizlerle birlikte. Bu ziyaretçi konusu artık bizleri de çok yormaya başladı. Buradan söylüyorum, ben her birinizi ziyaretime gelmiş kabul ediyorum, bütün hemşerilerimi ziyaretime gelmiş kabul ediyorum. Lütfen bu konuda biraz anlayış gösterelim. Belediye sizin, Trabzon halkınındır. Kapımızı, gönlümüzü açtık ama bizim çalışmamız lazım. Ortada çok ciddi, çok büyük sorunlar var. Şöyle düşünün, ortada bir havuz var, bu havuza yıllardır birçok musluktan sular akıyor ama havuzda bir damla su yok arkadaşlar. Seçildiğimiz günün ertesinde Belediye Başkan Yardımcımız Cüneyt bey, önceki belediye başkanı arkadaşa hepimizin huzurunda şunu dedi: “Sayın Başkanım öyle bir tablo devrettiniz ki, mazot alacak paramız yok!” Böyle bir tablo devraldık arkadaşlar” diye konuştu.

“BELEDİYEDEKİ 500 PERSONELE İŞ BULMAK ZORUNDAYIZ!”

Ortahisar Belediyesi’nin personel durumuna da değinen Kaya, “Dert yanmak şikayet etmek için söylemiyorum ama bir durum tespiti yapmak için söylüyorum. Belediyemizin gelir durumuna ilişkin burada kısa birkaç şey söylemek istiyorum, hepiniz bilin arkadaşlar, belediyemizde 1733 personel var, ama ortada şöyle acı bir gerçek de var; bu 1733 personelimizin en az 500’üne iş bulmak zorundayız. 1733 çalışanımız var, aylık 59,5 milyon maaş ödüyoruz ama en az 500’üne iş bulmaya çalışıyoruz. Böyle bir tablodan bahsediyorum. Bu tablonun üstüne haklı olarak yüzlerce partilimizden, 2000 küsur CV bize geldi. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz, yol arkadaşlarıyız. Biz, nerede bir sıkıntı varsa, bu ülke ne zaman dara düşerse, ortaya çıkıp bu sıkıntıları çözmeye talip olmuş insanların partisiyiz. Bu bilinçle bu partide siyaset yapıyoruz yıllardır” açıklamalarında bulundu.

“BİR KISIM PERSONELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GÖNDERECEĞİZ”

İş taleplerini anlayışla karşıladığını ancak mevcut durumda personel şişkinliği olduğunu ve belediyede çalışan en az 500 kişiye iş bulmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Kaya, şu açıklamaları yaptı: “Ama bazen üzülüyorum arkadaşlar, hiç ummadığımız partililerimiz, arkadaşlarımız yanıma geliyor diyor ki, “Yahu burası zaten batmış, ne olur benim uşağımı al da daha çok batsın!” Bunu bizim demeye hakkımız yok, biz önce bu sıkıntılı süreci yönetilebilir hale getireceğiz ve bunun için sizlerden zaman istiyoruz. Elbette haklısınız, elbette çocuklarınız işe girmeli, buna en çok ben sevinirim, arkadaşlarım sevinir ama arkadaşlar belediyede çalışan 500 arkadaşımıza iş bulma gayreti içinde iken, ki bir kısmını Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç’le gönderdik, tekrar görüştük bir kısmını daha Büyükşehir’e göndereceğiz, kendisi de bu konuda olumlu yaklaştı. Bütün bunları yoluna koyduktan sonra, sistemi sağlıklı işler hale getirdikten sonra elbette biz de bu parti için mücadele eden liyakatli, ahlak sahibi gençlerimizin iş bulmasına katkı vermeye çalışacağız. Bu bizim görevimiz, bunu yok saymıyorum. Sıkıntının ne kadar büyük olduğunu da biliyoruz. Ama kimse, “Burası batmış batarsa batsın, benim çocuğumu da al da ne olursa olsun” dememeli. Biz bunu diyemeyiz. Yıllarca böyle olduğu için bu güzel ülke bu hale geldi. 10 kişinin yapacağı işi 100 kişiyle yapan birimler var maalesef. Dolayısıyla, biz bu sağlıksız yapıyı, bu kötü yönetim anlayışını bir düzene sokup belediyemizi tıkır tıkır işleyen, maaşları gününde ödeyebilen, halka hizmet üretebilen, vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçiren ve kamu kaynaklarını halk yararına kullanan bir anlayışla yönetilebilir hale getirdiğimiz zaman sizler de göreceksiniz Trabzon’da nasıl bir örnek belediyecilik yaptığımızı nasıl başarılı olduğumuzu nasıl halkın yüzünü güldürdüğümüzü sizler de göreceksiniz, bütün Türkiye de görecek.”

TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak