Toplantıya Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Süha Saral ve kalabalık bir CHP heyeti katıldı. Bak, "Demokrasimiz için çok önemli ve sonuçları ile kıymetli bir seçimi geride bıraktık" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Trabzon'da Tam Kadro İstifa Ediyor İyi Parti Trabzon'da Tam Kadro İstifa Ediyor

Çarşıbaşı ilçesindeki seçim sonuçlarına da değinen Bak, "Çarşıbaşı ilçemizde seçim sonuçları 18 oy farkla aleyhimize gözüküyor. Sandık ihlalleri ile ilgili sıkıntılar var. Bine yakın geçersiz oy kayıtlara geçmiş. İtirazımızı yaptık" şeklinde konuştu.

Seçim sürecindeki çalışmaları da değerlendiren Bak, "4 ay gibi bir süre içerisinde tüm ilçelerimiz ve büyükşehir adayımızla sahaya çıktık. Örgütlerimizin kararı alınarak en doğru adaylarla yola çıktık. Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelerde iddia koyarak yarıştık. Kesin sonuç düşündüğümüz 6 ilçemizden 2’sinde sonuca gidebildik. Diğer ilçelerimizde üzüldük" şeklinde konuştu.

Bak, ayrıca CHP'nin Türkiye İttifakı'nın Trabzon'da sağlanması için hassas bir süreci takip ettiğini ve halkın beklentilerini karşılamak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Son olarak, seçimlerin ardından hizmet döneminin başladığını belirterek, "Belediyelerimizin kapıları halkımıza sonuna kadar açıktır. Şehrimizin insanları mutsuz, gençleri umutsuzdur. Onlara yeniden umut olacağız" dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU