Suiçmez, 2022 tarihli Sayıştay Denetleme Raporu'na dayanarak DOKAP'ın yaşadığı sorunları dile getirdi.

Konuşmasında, 2011 yılında kurulan ve görev süresi 2026'ya kadar uzatılan DOKAP'ın bölgedeki kalkınma hedeflerini gerçekleştirmekte zorlandığını belirten Suiçmez, Sayıştay raporuna göre 2022'de 18 ana proje tamamlanamazken, 162 alt projeden sadece 32'sinin bitirilebildiğine dikkat çekti. Toplamda 376 trilyon 727 milyar 744 milyon TL'lik bir bütçenin harcandığı, ancak beklenen sonuçların alınamadığına vurgu yaptı.

Suiçmez, ayrıca DOKAP'ın personel sayısının yetersizliği ve teknik eleman eksikliği konusuna da değindi. 2022'de 68 olan personel sayısının şu anda 73'e çıktığını ancak bu sayının çoğunluğunun teknik personel olmadığını ifade etti. Bu durumun, kurumun etkinliğini ve verimliliğini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Sayıştay raporuna göre, yasaya aykırı şekilde artan paraların, projelerini tamamlayamayan uygulayıcılara aktarıldığını dile getiren Suiçmez, bu durumun denetleme açısından sorunlara yol açtığını ifade etti. Suiçmez, konuşmasını Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatından önceki son sözleri ile tamamladı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak