Peki kariyerine bakalım: ‘1964 Yılında Trabzon’da doğmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun olmuştur.  Profesyonel kariyerine 1989 yılında Türkiye Elektrik Kurumu’nda Afşin Elbistan Termik Santralinde Ölçü Kontrol Mühendisi olarak başlamıştır

Askerlik dönüşü TEK, TEAŞ bünyesinde Baş Mühendislik, Teknik Şeflik ve Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüş, bu arada TODAİE de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programına (KYUP) katılarak Yüksek Lisans yapmıştır.  Bu sırada MYTP SCADA, OPGW gibi kektörlerin ilkleri olan projelerde görev almıştır. 1999 yılında özel sektöre geçmiş, sırasıyla TELSİM, AyceLL / AVEA ve TURKCELL de yöneticilik yapmıştır. Bu süre zafrında Aycell’in kuruluşunda ülke çapında yaygınlaştırılmasında ve Aycell – ARİA birleşiminde görev üstlenmiş, akabinde GSM / Telekominikasyon alanında İran ve Pakistan’da operasyonlarda görev yapmıştır. Kariyeri boyunca Yurtdışı ve yurt içi planlama ve kurulum süreçlerinde, Ramp Up peridoyunda, merge süreçlerinde, opex ve capex bütçeleri belirleme ve yönetme süreçlerinde karar verici ve / veya uygulayıcı olarak yer almıştır.  2016 yılında tekrar kamuda Enerji Bakanlığı bünyesinde EÜAŞ’ta AR,GE Müdürü olarak göreve başlamış, TÜBİTAK ile bazı millîleştirme projelerinde görev almıştır. Akabinde 2017 yılında sonra Eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Şu anda kendi firması ile Telekomünikasyon ve Enerji Alanında projeler yürütmektedir.’

BU CEZALAR YASAYA AYKIRI!

Basın mensuplarının mesai mefhumu yoktur. 7/24 halkı bilinçlendirmek, toplumun sesi olmak için savaş verirler. Bu görev o kadar önemlidir ki önceleri başbakanlığa bağlı olan basın kartlı gazetecilerin şimdi direk Cumhurbaşkanlığı tarafından hakları korunup gözetilmektedir. Basın mensupları bu zorlu mücadeleyi verirken maalesef yasalardan haberi olmayan polisler tarafından haksızlığa uğratılmaktadır. Trabzon’da aracında trafik basın kartı olmasına rağmen trafiği aksatmayacak yerlere, yol kenarlarına aracını parkeden gazetecilere ceza kesiliyor.

Oysa trafik basın kartı yönetmeliğine göre yolu kapatmadan, trafik güvenliğini tehlikeye atmadan görevlerini yapabilmek için araçlarını park edebilirler yazıyor. Yani yönetmelikte basın trafik kartlı aracını yolun tam ortasına çekmedikten sonra ceza kesilemeyeceği ifade ediliyor. Altında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası var. Buna rağmen bile bile ya da bilmeden ceza kesen polisler maalesef bu mesleğe bir darbe vuruyor. Buradan çağrıda bulunuyoruz, İçişleri bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Emniyet Müdürlüğü bu duruma daha hassasiyetle yaklaşılmalı. Ceza kesmeden önce aracın ön ve arka kısımlarında trafik basın kartının olup olmadığı kontrol edilmeli. Varsa ceza kesilmemeli. Trafiği çok zor durumda bırakıyorsa da aranıp bilgi verilmeli. Biz yasanın ne dediğini söylüyoruz, bu konuda hassasiyet bekliyoruz.

ÇOK EMEĞİN VAR

Trabzon’un damak tadına farklı lezzetlere getiren meşhur Terminal Pide’nin Pazar misafirleri arasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’da vardır.

Doğan, kentte olduğu her Pazar günü terminal pidenin uçak şubesine uğrar, Pazar pidesi ile güne başlar. Galatasaray maçı öncesi de Terminal Pideye giden Doğan, pidesini yedi, işletme sahibi Abdulkadir Bektaş ile sohbet etti. Bektaş, “Trabzonspor’da çok emeğin vardır. Candır benim başkanım” dedi.

PLAN YAPMAYIN PLAN TUTMAZ ÇARŞIBAŞI’NDA

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarından İsmail Türüt’ün bir türküsü vardı, ‘Plan yapmayın plan tutmaz Karadeniz’de’ diye. Bu türkü bir anda nereden aklımıza geldiyse. Çarşıbaşı ilçesinde belediye başkanı Mümin Nuhoğlu’na ilçede sanki bir oyun oynanıyor. Nuhoğlu’nun avukatı değiliz ya da savunucusu. Sadece belediye başkanı-gazeteci ilişkisi ile bir çok kez diyaloglarımız oldu.

Nuhoğlu önce iyi bir insan sonra da iyi bir Türk Milliyetçisidir. İlçede bir kesim Cumhur İttifakına leke düşürmek için Nuhoğlu ismi ile sürekli meşgul oluyor. Onlara en iyi cevabı da dün sohbet ettiğimiz bir dostumuz bu sözlerle verdi: ‘Plan yapmayın plan tutmaz Çarşıbaşı’nda.’

TRABZON’DAN ADIYAMAN’A ZİYARET

Trabzon’un sevilen başarılı iş insanlarından siyasetçi Hasan Taflan, bilgisayar alanında da uzman bir isimdir. Bilgisayar yazılımları ile yurt içi ve yurt dışında bir çok başarılı projeye de imza atan isimdir. Taflan, Adıyaman’a gider gitmez ilk önce Vali Osman Varol’u ziyaret etti. Vali Osman Varol ile geçmişe dayalı dostluğu olan Taflan, Vali Varol’la uzun uzun sohbet etti.

SAHALARI ARŞINLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye başkan adayı Ahmet Kaya, ilçenin mahallerini arşınlamaya devam ediyor. Gölçayır Mahallesinde saha programı yapan Kaya, mahalle halkıyla da sohbet etti. Kaya, “Gölçayır Mahallemizdeyiz.Gösterdikleri yakın ilgi için Gölçayır mahallemize çok  teşekkür ediyoruz” dedi.

“MAHALLEMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi Muhtar Adaylığını açıklayan Yakup yılmaz, çalışmalarına başladı. Önemli mesajlar veren Muhtar Adayı, Yılmaz, açıklamasında “Katılımcılığı öne çıkaran, halk için hizmete, güleryüze ve çevre sağlığına evet diyen muhtarlık hayali ile yola çıktık. Amacımız daha yaşanılabilir bir mahalle, Pelitli Mahallesi Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğinin kurulması. Mahalle buluşmaları, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirmek. Sende oy ver, mahallemiz kazansın.” Dedi

BÖLGENİN EN GÖZDE SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK

Yomra Belediye  Başkanı Mustafa Bıyık, mahallelerde çalışmaları yerinde inceliyor. Başkan Bıyık,

Çok az kaldı, özverili bir şekilde çalışıyoruz. Kaşüstü Mahallesi Cumhuriyet Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledik. Park tamamlandığında bölgenin en gözde sosyal yaşam alanı olacak.” Dedi.

KTÜ’YE ZİYARET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafındangeçtiğim ayTrabzon İl Müdürlüğü görevine atanarakhizmete başlayan Hüseyin Mollaoğlu,Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcıya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından ağırlanan İl Müdürü Mollaoğlu’na,ziyaret programında Müdür Yardımcıları NurhüdaSeha Sağlam ve İsmail Çolak eşlik etti. KTÜ Rektörü görevine yeni başlayan Trabzon İl Müdürüne, başarılar diledi.

Kariyerinde Sivil toplum örgütlerinde aktif görevler üstlenerek gençlik çalışmaları kapsamında birçok organizasyonun yöneticisi ve sorumlusu olarak görev icra etmiş olan İl Müdürü Mollaoğlu,üniversitesi bünyesinde sosyal hizmet alanında yapılabilecek projeler hakkında KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı ile görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette ayrıca,sosyal hizmetler kurumu çocuk evlerinde büyümüş olan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde çeşitli birimlerde istihdam edilen personel hakkında görüşme yapıldı. KTÜ ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında geleceğe dair umut verici projeler üzerine fikirlerin ortaya konduğu ziyaret programı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Ayşe Sancak