"Çocukların Oyun Alanları Araçlara Teslim Edilemez"
CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, Mevlüt Selami Yardım Okulu’nun bahçesinin otopark olarak kullanılmasına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Köroğlu, okul bahçesinin çocukların oyun ve sosyal gelişim alanı olduğunu belirterek, bu alanların araçlara açılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
“Otopark Sorunu Var Ama Çözüm Bu Değil”
Şehirde otopark sorununun herkes tarafından bilindiğini ancak çözümün okul bahçelerini araçlara açmak olmaması gerektiğini belirten Köroğlu, “Çocukların nefes alacağı yerleri de alırsanız, geriye ne kalır?” dedi.
“Okul Aile Birliği Onay Vermedi”
Köroğlu açıklamasında, okul aile birliğinin daha önce yaz aylarında bahçeyi geçici olarak otopark yapmak istediğini ancak Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nün buna izin vermediğini hatırlattı. Buna rağmen şu an okul aile birliğinin onayı olmadan, bahçenin yakındaki bir otele otopark olarak kullandırıldığını söyledi.
“Üstten Gelen Emirle Bahçe Otoparka Çevrildi”
Emre Şahin Köroğlu, kararın okul yönetimi ya da aile birliğiyle alınmadığını, “üstten gelen bir emirle” uygulandığını belirterek tepkisini şöyle dile getirdi:
“Bu şehirde çocuklara sosyal alan bırakmadınız, bari okul bahçelerini çocuklara bırakın!”