Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim'den yapılan açıklamaya göre, Trabzon'da hayata geçirilen aydınlatma projesiyle sokakların aydınlatma kalitesi artırılarak daha güvenli bir şehir ortamı sağlanacak. Proje kapsamında bölgeye ek aydınlatma direkleri yerleştirilerek cadde ve sokakların modern ve güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, proje kapsamında Değirmendere giriş kavşağı ile Çağlayan arasındaki 9 km'lik bölgenin aydınlatılması gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca Çağlayan ile Akoluk arasındaki yaklaşık 3 km'lik bölge ve yeni terminal kavşağında da aydınlatma çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. Toplamda 9 km'lik yol güzergahı boyunca 12 bin metre kablo montajı yapıldı ve 336 adet aydınlatma direği ile 488 adet LED aydınlatma armatürü tesis edilecek.

Çoruh EDAŞ Trabzon Şirket Müdürü Mehmet Aydın, yapılan açıklamada, "2023 yılında Trabzon ilimizde 23 bin 741 adet yeni abone bağlantısı yaparken 14 bin km havai hat, bin 137 km yeraltı bakımı gerçekleştirdik. 155 adet yeni trafoyu hizmete sunduk, 28 bin yeni direk diktik. 3 bin 677 trafomuzun bakımlarını tamamladık ve 52 bin adet aydınlatma ihbarını sonuçlandırdık. Trabzon’da son bir yılda yürüttüğümüz çalışmalarla 1,2 milyar TL yatırıma ulaştık" dedi.

Aydınlatma projeleri gibi şehrin genel gelişimine katkı sağlayacak her türlü projenin bir parçası olmayı hedeflediklerini belirten Aydın, kaliteli ve kesintisiz enerji sunma hedefiyle yatırım çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
 

Muhabir: BİROL SANCAK