Ayşe Şahin'in vefatının ardından miras kalan 15 dekar arazi, iki oğluna geçmişti.Ancak kardeşlerden biri daha sonra yaşamını yitirdiğinde, miras Ayşe Şahin'in diğer oğlu Kazım ve torunu Selahattin Şahin'e devredildi.Mirasın paylaşımı sırasında aile, nüfus kayıtlarında başka illerde yaşayan iki mirasçının daha bulunduğunu öğrendi.Oğuzlar Noterliği'ne başvuran amca ve yeğen, nüfus kayıtlarındaki hatanın düzeltilmesi için girişimde bulundu.

Ilginc Olay Corumda Gerceklesti 8Cgn

Yapılan incelemede, Ayşe Şahin'in kız kardeşinin evlenmeden 1954 yılında vefat ettiği, ancak nüfus kayıtlarında bu kız kardeşin çocukları olarak görünen Recep ve Süleyman Şahin'in 1961 yılında doğduğu belirlendi.Nüfus kayıtlarındaki bu yanlışlık, soyadı benzerliği nedeniyle ortaya çıkmıştı.Uşak ve Kütahya nüfus müdürlüklerince yapılan düzeltme çalışmalarının ardından Selahattin ve amcası Kazım Şahin, miras işlemlerini tamamlayarak noterden veraset belgesini aldı.

Ilginc Olay Corumda Gerceklesti 1954De Hayatini Kaybeden Halasinin 1961 Yilinda 2 Cocugu Cikti Xgqk

Bu ilginç olay, nüfus kayıtlarındaki hataların zaman içinde nasıl etkili olabileceğini gösteriyor. Miras işlemleri sırasında ortaya çıkan bu hata, noter ve nüfus müdürlüklerinin işbirliğiyle düzeltilmiş ve aileye düşen miras paylaşılmıştır.
KAYNAK/AYDINLIK 

Editör: Ayşe Sancak