Trabzon'un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi'ndeki örnek fındık bahçesinde hasat yapıldı. Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ortahisar Ziraat odası tarafından oluşturulan örnek bahçede fındık toplandı.

PROTOKOL YEŞİL ALTINI HASAT ETTİ

Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı! İşte 21 Ağustos 2025 Döviz Kurları
Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı! İşte 21 Ağustos 2025 Döviz Kurları
İçeriği Görüntüle

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Kanca, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Tarım Müdürü Bülent Bayrak ve Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, bahçeye girerek file ile fındığı hasat etti.

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, "2021'de çalışmalarını başlattığımız fındık bahçemizde, ilk sene dönümünde,70 kg, 2022'de 100 kg, 2023'de 130 kg, 2024'de 150 kg fındık üretilmesi sağlanmıştır. Bu sene ise 250 dönümde 250 kilogram hasat bekliyoruz. Örnek bahçelerimiz ile modern tarım ilkeleri doğrultusunda kaliteli ve bol fındık alınabileceğini üreticilerimize gösteriyoruz" dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK