Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesindeki belediye başkan adaylığı, Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) bırakıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilçede mevcut belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ile devam etme kararı aldıklarını açıkladı. Ancak ilçede AK Partili bazı kesimler, cumhur ittifakını zedelemek amacıyla algı oluşturmaya çalışmışlardır.

AK Parti'nin ilçe başkanı Hakan Kocaman, "Adayımız Mümin Nuhoğlu'dur. Hayırlı olsun" şeklinde bir açıklama yapmış olsa da, ilçe yöneticilerinden bazıları bağımsız belediye başkanı adayı çıkarmak için girişimlerde bulunmaya başlamışlardır. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ittifakın önemine vurgu yaparak, parti içindeki bu tür yarışların sadece kişilere zarar vereceğini ifade etmiştir. Kendi mahallesinde muhtar olarak seçilemeyecek kişilerin bağımsız aday olarak girmelerinin seçimi kazanamayacakları anlamına geldiğini belirtmiştir.

Çarşıbaşı ilçesinde CHP ve İYİ Parti kanadı henüz aday açıklamamıştır. Bu partilerin aday bulamadıkları veya henüz bir açıklama yapamadıkları bilinmektedir. Yakın gelecekte hangi adayları açıklayacakları merak konusu olmuştur.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak