Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin İstanbul'un raylı sistem ağını 338,5 kilometreye çıkararak büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışıyla birlikte İstanbul'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı 41 dakika, Taksim-Göktürk 26 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı 35 dakika olmak üzere birçok güzergahta hızlı ve konforlu ulaşım sağlanmış oldu.

Bu hattın hizmete alınmasıyla İstanbul'daki raylı sistem ağının toplam uzunluğu 338,5 kilometreye ulaşmış oldu. Biz söyledik mi yaparız, ortada bırakmayız. Belediye başkanlığımdan hükümete geldiğimiz süreçte Türkiye'nin altyapısını güçlendirmeye devam ettik. Halka hizmet etmek en büyük görevimizdir.

Gayrettepe-Havalimanı metro hattının tüm etüt projesi ve uygulaması yerli mühendislerimiz tarafından gerçekleştirildi. Her alanda yerli ve milli projelerin payını artıracağız. Türkiye'nin bağımsızlığına ve kalkınmasına katkı sağlayacağız.

Siyasette millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur. Millete hizmet sevdamızda aramıza kimsenin girmesini istemedik. Her vatandaşımızın hizmete eşit ve adil bir şekilde erişmesi için çalışıyoruz. Siyasette kibirli, hor görenler kaybetmeye mahkumdur.

31 Mart seçimleri için herhangi bir partinin ayrımcılık yapmasını doğru bulmuyoruz. Her parti kendi adayını çıkarabilir, bu demokrasinin gereğidir. İllerde anlaşamadığımız yerlerde demokratik yarış için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

İstanbul'da 53 km'lik 4 metro hattının inşası devam ediyor ve bu yılın ilk çeyreğinde 34.2 km'lik raylı sistem hattını ve 18 istasyonunu hizmete açacağız. İstanbul'un ulaşım altyapısını sürekli güçlendirmeye devam edeceğiz.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışıyla İstanbul'un ulaşım altyapısı daha da gelişti, vatandaşlarımıza daha hızlı ve konforlu ulaşım imkanları sunuldu. Bu proje, İstanbul'un büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak önemli bir adımı temsil ediyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT