Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde yaptığı konuşmada, sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara karşı daha kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak SPK ve BİST'e çağrıda bulundu. Aynı zamanda enflasyonla mücadeledeki önemli adımlara da değinen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Erdoğan, borsada manipülasyonlara karşı daha kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek, "Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artışlarına devam ettiği bir dönemde yapılan bu çağrı, finansal piyasalardaki istikrarın önemini vurguluyor.

Erdoğan, Türkiye'nin finans merkezi konumunu güçlendirdiğini ve son yıllarda uluslararası yatırımları çekmeye devam ettiğini belirterek, sermaye piyasalarının daha da derinleştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Ayrıca, enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla ülkedeki kaynak akışının hızlanacağına inandığını ve bu durumun sermaye piyasalarına olumlu yansıyacağını ifade etti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak