Erdoğan, video mesajında şunları ifade etti: "Milletin göğsünü kabartan başarılarla dolu bir yılı tamamlayıp daha büyük hedeflerle başlanan 2024 yılında video mesaj yoluyla da olsa zirveye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda emin ve kararlı adımlarla geleceğe yürüyoruz. Havacılık alanında ülkemizin başarı çıtası giderek yükselmektedir."
Cumhurbaşkanı, Türk Hava Yolları'nın Türkiye'nin en değerli markası olduğunu ve dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolunu temsil ettiğini belirtti. Türk Hava Yolları'nın 2023 yılı rakamlarına göre Türkiye ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı sağladığını ve yaklaşık 16 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini vurguladı.
Ayrıca, Türk Hava Yolları'nın Antalya gibi önemli turistik bölgelere katkı sağlayarak dünya turizminin parlayan yıldızlarından biri haline geldiğine dikkat çekti. Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın geçen yıl duyurduğu 350 uçaklık siparişi de geleceğin vizyonunun önemli bir parçası olarak değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları ailesini ve havacılık sektöründeki başarıların mimarlarını saygıyla selamlarken, semaların açık olmasını diledi.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT