ERDOĞAN ORTADOĞU’NUN UMUDUDUR

Gazeteci-yazar Ahmet Külekçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl aradan sonra Irak’a yapacağı ziyaret öncesi Irak’ta yaşayan yaklaşık 4 milyon Türkmen’ nin nabzını tuttu. Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil gezisinin bölgenin özellikle Türkiye’nin  terörle mücadele noktasındaki kararlığı  açısından önemli olduğu belirten Külekçi Erbil’de tek Türkmen Bakan Aydın Maruf’la görüştü

ERDOĞOĞAN 12 YIL ARADAN SONRA IRAK’A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ay içinde ziyaret etmeyi planladığı Irak gezisi ile ilgili  "Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız" açıklamasında bulunmuştu .Erdoğan’ın 12 yıl aradan sonra yapacağı tarihi ziyaret öncesi gazeteci-yazar Ahmet Külekçi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf görüştü ziyaretin kodlarını ela aldı

ANKARA-BAĞDAT VE ERBİL HATTINI ÖNEMSİYORUZ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın alev topuna dönen ve karanlık bir geleceğe sürüklenen Ortadoğu için en büyük umut olduğunu belirten Aydın Maruf “Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak Bağdat ve Erbil ziyaretlerini çok önemsiyoruz.. Siyasi-diplomasi ve iktisadi anlamda ilişkilerin güçlenmesi noktasında tarihi bir dönemeç olarak bakıyoruz. Irak’ta yaşayan Türkmenler de bu ziyaretten dolayı büyük bir manevi moral bulacaktır. Bölgenin huzura kavuşması savaşların yaşanmaması ve acı kayıpların olmaması noktasında sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir arabuluculuk yapmaktadır” dedi.

PKK’YA KARŞI MÜCADELE SÜRMELİ

Hem Türkiye’yi hem Irak’ı tehdit eden PKK’ya karşı Bağdat-Ankara arasındaki iş-birliğini çok önemsediklerini belirten Aydın Maruf “Terör belasına karşı dik duruş sergileyen Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyaya aynı zamanda her fırsatta barış ve kardeşlik mesajı vermiştir. Bu mesajın ne anlam taşıdığını bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Irak’ta yaşayan Türkmenler ve diğer etnik grupların birlikteliği ve kardeşliği terör örgütlerinin kökünü yok edecektir” şeklinde konuştu.

4 MİLYON IRAKLI TÜRKMEN VAR

“Türkiye Cumhuriyeti her zaman Irak’ın yanında olmuş etnik bir ayrım yapmamıştır. Türkiye geçmiş dönemden bu yana her zaman Irak’ta yaşayan Türkmenlere sahip çıkmıştır.4 milyona yakın Irak’taki Türkmenler için de bu ziyaret önemlidir. Türkiye bizim için anavatandır” diyen Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf,  Yapılacak görüşmelerde bizlerinde Türkmen yetkililerinde  de olması gerekmektedir. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat gezisi sonrası Erbil’e gelmesini bekliyoruz. Türkiye her zamankinden fazla tüm dinleri ve milletleri ayrım gözetmeksizin bizi (Türkmen Cephesini) ve Irak'ı destekliyor mesajı verdi.

ORTADOĞU’YA BARIŞ HAKİM OLMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl önce başbakan iken Bağdat ve Erbil’i ziyaret ettiğini hatırlatan Türkmen bakan Aydın Maruf Türkiye-Irak ilişkilerinin gelişmesi noktasında Iraklı Türkmenler üzerlerine düşen her sorumluğunu yerine getirdiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Bizler hem Irak’ta hem Ortadoğu’da bütün etnik yapılarla et-tırnak içindeyiz .Biz dil-din-ırk ayrımı yapmadan ortak yaşam haklarını savunuyoruz. Bizim tepkimiz ve öfkemiz teröre karşıdır .Erbil-Ankara hattında kurulan güzel diyalogların temelinde de bunlar vardır” Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kilit Operasyonlarını değerlendiren Türkmen bakan Aydın Maruf şunları söyledi; "Sınır bölgesinde PKK terör örgütüne karşı yapılan bu operasyon, haklı olarak, bölgede barış için, huzur için, birlikte yaşamak için yapılan bir operasyon olmuştur "Türkiye her zaman bölgede olan insanlara, vatandaşlara, bütün etnik gruplara, dini gruplara ayrım yapmadan büyük bir destek, büyük bir katkı sağlamıştır" diye konuştu. 

IRAK’IN SU TALEBİ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat ziyaretinde hangi konuların ele alınacağına ilişkin soru üzerine, özellikle Irak tarafının bu ziyarete çok önem verdiğine işaret ederek, şunları söylemişti.

"Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil'e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak