Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün oynanmayan Süper Kupa finali ve sonrasında yaşananlar için de, "Düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." ifadelerini kullandı.

SÜPER KUPA FİNALİ OLAYLARI

Biz Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Sporun gündelik siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza faydası yoktur. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni hareketleri olarak görüyoruz.

Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerin elele kolkola yürüyenlerin bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor.

'İT SÜRÜLERİ' DEMİŞ, CEZA ALMIŞTI

Dönemin Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, HDP binasına 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ile saldıran gruplar hakkında 2014 nevruzunda 'it sürüleri' ifadelerini kullanmıştı. Sakık bu sözü nedeniyle 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada beraat etmişti. Aynı sözleri 2015 nevruzunda da tekrarlayan Sakık, bu kez yargılandığı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak