Erdoğan, “Trabzon’a AK Parti yakışır, AK Parti’ye de Trabzon yakışır” şeklinde konuştu. 

TRABZON CUMHURA SAHİP ÇIKACAKTIR

Erdoğan, şöyle konuştu: “Trabzon 31 Mart’ta Türkiye yüz yılı şehirleri için hazır mıyız? Kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız? Türkiye haritasını inşallah cumhur ittifakı renkleri ile boyayacağız. Trabzon ülkesine ve şehrine sahip çıktığını inşallah gösterecektir. Sizlerden güç alıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Türkiye yüzyılı şehirleri ile sizlere ileri teknoloji alt yapısından insanımızın hayat kalitesini yükseltecek hizmetlere kadar klasik belediyeciliğin çok ötesini vaat ediyoruz. Klasik belediyecilik hizmetleri artık ayrıt edici bir vasıf olmaktan çıktı. Gerçi artık bunu bile beceremeyen muhalefet beledileri var.”

BANA GÜÇ VERDİNİZ

Erdoğan, “Trabzon bizim daima yoldaşımız oldu. Biz de buradan aldığımız güçle ülkemiz ve milletimiz için ter döktük. Nice eserlere imza attık. Siyaset yapma tarzımızı da Karadeniz’in mertliğinden, ataklığından ilham aldık” dedi. 

Erdoğan, “Allah nasip etti ülkemizin en büyük şehri İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Parti kurdum. İktidara geldim. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkemize hizmet ettim. Mazlumların ümidi, mağdurların hamisi olduk. Bize göre siyaset, belirli değerlerin istismarıyla her türlü pazarlığı yapma yarışı değildir” diye konuştu. 

DİK DURDUK

Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri başını yere eğse de, biz diklenmeden dik duruşumuza devam ettik. Uzun yolculukta sıkıntılarla da karşılaştık. Vesayetin oyunları, terör örgütlerin saldırıları, darbe girişimi, ekonomik oyunlarla mücadele ettik. Hiç teslim olmadık. Ben size inanıyor ve güveniyorum. Heyecanımızı,  azmimizi, kararlığımızı hatta yeri geldiğinde öfkemizi daima diri tuttuk.”

YÜZÜMÜZÜ KIZARTMADIK
Erdoğan, “Yeni bir seçim arifesinde sizlerin huzuruna gelerek AK Parti ve Cumhur İttifakına destek istiyoruz. Geriye dönüp baktığımızda yüzümüzü kızartacak, başımızı öne eğdirecek bir yanlışımızın olmadığını görüyoruz. Milletimizin nezdinde hasbi ve harbi yerimize halel getirmedik” ifadelerine yer verdi. 

HİKAYEMİZ ORTAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti: “Bu bizim ortak hikayemizdir. Ebedi vatanımız olan bu topraklardaki ortak hikayemize sonuna kadar sahip çıkmaya Trabzon olarak var mıyız? Trabzon’umuza 191 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık. Trabzon Gümüşhane arasında Avrupa’nın en uzun çift tüp karayolu tüneli Zigana’yı hizmete açtık. Trabzon’un çehresini değiştirecek Kanuni Bulvarı ve bağlantı yollarında sona yaklaşıldı. Yüzde 90’ı bitti. Kalanı da bu yıl içerisinde tamamlanıyor. Trabzon’u Rize ve Giresun’a bağlayan Karadeniz sahil yolunun yanı sıra ilçelerin de ulaşımını sağlayan çok sayıda yol inşa ettik. Çalışmaları devam eden çok sayıda yol var. Akçaabat Meydan bölgesi, KTÜ, otogar, havalimanı ve Yomra’yı birbirine bağlayacak raylı sistemi şehrimize kazandıracağız. Yük ve yolcu taşımacılığının yapılacağı Erzincan, Trabzon demiryolu çalışmasının etüd proje çalışmaları sürüyor. Havalimanımızın kapasitesi ve konforunu artıracak 20 milyar TL’lik yatırımı sizlere yakında sunacağız. Trabzon ve ilçelerinde inşa ettiğimiz dere ıslahları ile taşkın zararlardan koruduk. Şehrimize bir yeni sanayi bölgesi, bir teknopark, 2 araştırma merkezi kurduk. İstihdamı desteklemek için iş verenlere 4 milyar TL destek verdik. Çarşıbaşı ve Tonya’yı bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşturuyoruz. Ne kadar özetlersek özetleyelim eserlerimiz saymakla bitmiyor. Her sözümüzün altında eser ve hizmet yatıyor.”

Erdoğan,  Trabzon’un sevdasının hiç eksilmediğinin altını çizerek, Trabzon’u görüp de sevmemenin mümkün olmadığını kaydetti.
Erdoğan, Cumhur ittifakı belediye başkan adaylarını kürsüye davet ederek, hep birlikte fotoğraf verdiler. Fotoğrafa AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu ile MHP il başkanı Ömer Ayar’da girdi.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak