Sevgili Okurlar; Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Çankaya’da yakın çalışma arkadaşlarına “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” dedi. 29 Ekim günü Cumhuriyetin ilanı kabul edildi. “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü yeni yönetimin meşalesi oldu.

EN BÜYÜK ARMAĞAN

Atatürk’ün Türk milletine en büyük armağanı cumhuriyet oldu. Bir asırdır milletin geleceğine ışık tutan Cumhuriyeti yaşatmak, koruyup kollamak görevimiz oldu. Bu güzel günün 100. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. Trabzon’da bayrağımız elden ele dalgalandı. Günlerce yapılan etkinlikler Cumhuriyete verilen değeri bir kez daha gösterdi. Sınırlarında savaş dinmeyen Türkiye, tüm dünyaya inat dim dik ayakta. Şimdi Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu yüzden ‘Sonsuza kadar yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz.

RİSKLİ BİNALAR KORKUTUYOR

Değerli okurlar; Türkiye’nin en fazla yağış alan bölgelerinden Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel ve heyelanlar sonucu en çok dere kenarlarına yapılan binalar zarar görüyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin birçok yerinde dere kenarlarına yapılan binalar dikkat çekerken, dere yataklarındaki yapılaşma Sayıştay Raporu’na yansıdı. Yayınlanan taşkın riski yönetimi raporunda, Türkiye’de yaşanan taşkınlarda meydana gelen can ve mal kayıplarının sebeplerinden birinin de dere yatakları ve taşkın sahalarındaki yapılaşma olduğu ön plana çıktı. Bin 481 yapının riskli olduğu tespit edildi. Bu rakam binaların içerisinde yaşayan ailelerin sayısı alındığında korkutucu bir hale geliyor. Öncelik vatandaşların kendi tedbirini alacak. Bölgemizde her kış doğal afetler yaşanıyor. Bu afetlere vatandaşlar olarak davetiye çıkarmamalıyız. Tedbirimizi alalım.

GELECEĞİMİZİ KURTARALIM

Sevgili Okurlar; Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğü ekiplerince hemen hemen her gün onlarca kişi uyuşturucu madde kullanımı veya satışından dolayı yakalanıyor. Şehirde son zamanlarda uyuşturucu madde yayılımı hızla artış gösterdi.

Yakalandıkça artış gösteren vakalar bir türlü bitmek bilmiyor. Esrar, bonzai, Metamfetamin, Sentetik Ecza ne ararsan var. Emniyet operasyonları sürdürüyor. Azalma yok artış var. Bu zehirden toplumumuzu kurtarmak için seferber olmalıyız. Gençlerimizin yok olup gidiyor. Geleceğimizi kurtaralım. TAKA Gazetesi olarak uyuşturucu haberleri konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz.

TRABZONSPOR İLERİ BAKIYOR

Değerli okurlar; Trabzonspor, Teknik direktör Abdullah Avcı’yla yeni bir yola çıktı. Bir yandan gelecek adına hesaplar yapılırken diğer taraftan takıma kazanma alışkanlığı monte edilerek güven ortamı oluşturuluyor. Bordo- Mavililer bu yıl kazanabilecekleri kadar maç kazanıp yukarılarda yer edinmek için mücadele veriyor. Bu takıma kaliteli oyuncu takviyesi şart. Kanatlara ve orta sahaya bir beyin olmazsa olmaz. Karagümrük maçının ardından şimdi gözler Fenerbahçe’ye çevrildi. Bu maçta Trabzonspor’un dim dik ayakta kalması önemli. Çok zor bir deplasman olacak ama Trabzonspor dev maçlarda farklı oynuyor. Yine farkını gösterecektir.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Birol Sancak