Ortahisar Belediyesi Orhan Karakullukçu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen konsere Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadettin Önsel, Dernek Başkanı İsmet Sadi Ülker, Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu Üyesi ve TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Sunuculuğunu Nafiye Karakoç’un üstlendiği gecede, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Şef Ömer Akın yönetimindeki Türk Sanat Müziği Topluluğu, Türk musikisinin seçkin eserlerinden oluşan bir repertuvarla sahne aldı.

Solistler geçidi şeklinde hazırlanan programda Sude Doğan, Esengül Akbulut, Pelin Üst, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Mustafa Aydın, Burçak Nevzat Arslan, Hüsna Alaca, Salih Akbulut, Emel Şahinler, Yahya Kuduban, Semra Talip, İnci Aksoy, Semra Kurtuldu, Ferda Baskın, Eren Kazım Öngöz ve Samet Erdemir performans sergiledi. Konseptin ruhuna uygun olarak kadın solistlerin kırmızı gülü andıran şık kıyafetleri büyük beğeni toplarken, saz sanatçıları da performanslarıyla geceye ayrı bir renk kattı.
EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Programın sonunda Dernek Başkanı İsmet Sadi Ülker, geceyi hazırlayan koro şefi Ömer Akın’a çiçek takdim etti. Ülker konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu geceyi bize yaşatan başta hocamız olmak üzere solistlerimiz ve orkestra üyelerimiz çok önemli bir çalışma dönemi geçirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Umarım beğenmişsinizdir. Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü vardır: ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ Biz de amatör bir grup olmamıza rağmen bu anlayışla çalışıyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.





