Aday adaylığı başvurusu yapmasa da ilçeden ‘Aday olmalısın’ talepleri ile karşılaşan Mustafa Sungur’un Ankara’da olmasına rağmen ilçeyi dakika dakika izlediği gelen bilgiler arasında. Arsin karar vermekte zorlanıyor.

TİSKİ BİR BAKSA

Erdoğdu’dan bir vatandaş aradı, ‘Üç yıldan beri sular yatak odama akmakta. Yetkililer ne kadar haber vermişsem umursamadılar. Mahkemeye verdim dava lehime sonuçlanmasına rağmen TİSKİ  ilgilenmedi. Rutubet nem duvarlar suyu çekiyor. Su evin temeline akıyor. Bana da bir baksınlar.’

FINDIKLI’YA LABORATUVAR

Fehmi Şişmanoğlu yazmış: ‘Eşim Nesrin Şişmanoğlu adına Fındıklı Çağlayan köyü Osman Hacıalioğlu okulunda laboratuvar için derslik yaptırdım. Fındıklı kaymakamı ve belediye başkanı Ercüment beyin katılımlarıyla açılış yapıldı. Katılanlara teşekkür ederim.’

ÖĞRENCİLERİN SABAH KABUSU

Trabzon’da sabah okula giden öğrenciler büyük korku yaşıyor. Yaz saati uygulamasının iptalinden sonra sabah 7.00 saatlerinde havanın hala karanlık olması ve sokak lambalarının yanmaması öğrencilere büyük sıkıntı yaşatıyor.  Gazetemize ulaşan birçok öğrenci velisi bu durumdan şikayetçi. Ana yol üzerindeki sokak lambalarının yanmasına rağmen sokak aralarında öğrenciler karanlıkta boğuşuyor. Öğrenciler telefon ışıklarıyla yol bulmaya çalışırken bir taraftan da başıboş köpeklerin hışmına uğruyor. Sokak lambalarının en ihtiyaç olduğu zamanda yanmaması büyük mağduriyet yaratıyor. Vatandaşlar BEDAŞ’ı acil göreve davet etti.  

İMAMOĞLU, SERT ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye  (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter (X) hesabı üzerinden 2016 yılında hayata geçen yaz saati uygulamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kararı alan ortada yok, kararın mantığı yok, tasarruf desen hiç yok. Bu anlamsız yaz saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı öğrenciyi güne kötü başlatıyor. Artık vazgeçin bu uygulamadan.” İfadelerini kullandı.

BİR TARAF GÜMÜŞHANE DİĞER TARAF TRABZON

Trabzon’da herkesin yakından tanıdığı, Gümüşhane ile Trabzon arasında köprü kuran Ciğerim lakaplı Erol Birsen’e, Gümüşhane’deki hemşehrilerinden anlamlı hediye geldi. Gümüşhane kent konseyi başkanı Ertürk Yakut, Ciğerim’e özel yarısı Trabzonspor, yarısı Gümüşhanespor forması hediye etti. Hediye karşısında çok duygulanan Erol Birsen, “Formanın imalatı konusunda yardımcı olan Gümüşhanespor Başkanımız çok kıymetli kardeşim Ertürk Yakut başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Trabzon’un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, ilçe başkanı Turgay Çoban ile ilçede esnafları ziyaret etti. İlçe esnafları ve halkla her zaman iç içe olmaya özen gösteren Koçhan, esnaflara, ‘hayırlı işler’ dileklerini ileterek bol bol sohbet etti. Koçhan, esnaflara yeni yıl takvimlerini de hediye ederek, “Biz birlikte Maçka’yız, birlikte güçlüyüz. Sizlerle birlikte daha çok yapacağımız işler var” dedi.

EDS’LER KAPANACAK MI?

Giresun’un Tirebolu ilçesinde 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı görevini sürdüren Abdullah Karabıçak, 2019 yılında kaybettiği seçimlerden sonra yaptığı açıklama ile şok etkisi yaratmıştı. 2019-2024 yılları arasında Tirebolu’nun kaybettiğini iddia eden, bunları da şahsi sosyal medya hesaplarından paylaşan Karabıçak, ilçede uyguladığı EDS sistemi yüzünden seçimi kaybettiğinin farkına varamadı. Şehir dışından geçen uluslararası yolda 82 kilometre hıza EDS kurduran ve 2019 seçimlerini bu nedenle CHP’nin kazanmasına neden olan Karabıçak, ilçenin kazanması için yeniden aday olmak istediğini dile getirdi.

MECLİSTE DERİN SOHBET

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantıları başladı. Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun tedavisinden dolayı şehir dışında olması sebebi ile oturumları başkan vekili Atilla Ataman yönetiyor. Meclis öncesinde Of belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Araklı belediye başkanı Recep Çebi ve muhabirimiz Bahattin Baştürk derin sohbete daldılar. Sohbetin ana gündem konusunda yerel seçimler vardı.

KTÜ SIRALAMADA

Tanınmış dünya üniversite sıralama sistemlerinden olan The Center for World University Rankings (CWUR)’in 2023 sıralama sonuçları açıklandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi 2023 yılında dünyanın en başarılı üniversiteleri sıralamasında 1455. oldu.  Giresun Üniversitesi, en başarılı üniversiteleri sıralamasında bin 958’inci sırada, Türkiye’deki sıralamada ise 51’inci sırada yer aldı. 2023 yılına ait listede Türkiye’den sadece 55 Üniversite sıralamada kendine yer buldu.

YILDIRIM YALNIZ BIRAKMIYOR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Valiliğimiz himayelerinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklara yönelik düzenlenen programa katıldı.  Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, programa katılan çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti ve çeşitli hediyeler taktim etti.  Programa ayrıca İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam ve diğer ilgililer katıldı.

Editör: Doğukan ÖZKURT