Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde, anne ayı ve iki yavrusunun mahalledeki evlerin yanına kadar gelip otlamaları, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı.

Olay, gündüz saatlerinde yağmur yağarken, gelen sesleri merak eden köy sakinlerinin çatıya çıkmasıyla fark edildi. Evlerinden sadece 15-20 metre yukarıda otlayan üç ayıyı gören vatandaşlar, önce bu anı cep telefonlarıyla kaydetti. Ardından, ayıları korkutmak için torpil atan mahalle sakinleri, hayvanların oradan uzaklaşmasını sağladı.

Saat 17.30 civarında yaşanan bu ilginç olay hakkında konuşan mahalle sakinleri, gündüz vakti ayıların mahalleye gelmesinin ilk kez olduğunu belirttiler. "Yağmur yağarken gelen sesleri merak ederek çatıya çıktığımda evin arkasındaki yamaçta otlayan üç ayıyı gördüm. Biraz izledikten sonra torpil atarak korkutup yolladık. Akşamları bağ bahçelerimize zarar vermek için geldiklerini çok görmüştük ama bu kez gündüz vakti ilk kez mahallede gördük," ifadelerini kullanan vatandaşlar, bu beklenmedik misafirlerin şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdiler.

Kaynak: İHA