Fırtınaya Yakalanan Göçmenlerin Kaderi Türk Balıkçıların Eliyle Değişti
Kuşadası açıklarında fırtınaya yakalanan 25 göçmen, kahraman bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldı. Yağmur ve fırtına altında sürüklenen lastik bottaki göçmenler, Türk balıkçıların cesur müdahalesiyle sağ salim karaya çıkarıldı.

Bodrum'da Kaçak Geçiş Girişimi: 89 Göçmen ve 1 Kaçakçı Yakalandı
Mugla'nın Bodrum ilçesi açıklarında başka bir olayda ise Sahil Güvenlik, lastik bot içinde kaçak geçiş yapmaya çalışan 89 düzensiz göçmeni ve 1 kaçakçıyı yakaladı. Göçmenlerin yaşadığı dram ve kaçakçı operasyonunun detayları için tıklayın!

Kuşadası ve Bodrum'da yaşanan dramatik olaylarda, Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenler zorlu hava koşulları ve fırtına nedeniyle büyük tehlike atlattı. Kuşadası açıklarında fırtınaya yakalanan 25 düzensiz göçmen, kahraman Türk balıkçı Ali Sarıhan ve teknesi tarafından son anda kurtarıldı. Ali Sarıhan, "Bir anda göçmenler bizim teknemize yanaştı. Biz de onları teknemize aldık. Şu an 25 göçmen var teknemizde. Hava şartlarından dolayı teknemize sığındılar. Biz de sahil güvenlikle irtibat kurup durumu kendilerine bildirdik" dedi.

Bodrum açıklarında ise Sahil Güvenlik Botu, lastik bot içinde kaçak geçiş yapmaya çalışan 89 düzensiz göçmeni ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladı. Göçmenler, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, kaçakçıyla ilgili adli işlemler başlatıldı.

Denizde yaşanan bu dramatik olaylar, göçmenlerin sıkıntılı yolculukları ve kahraman Türk balıkçıların cesur mücadelesiyle son buldu.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT