Diyetisyen Ebru Sude Hacısalihoğlu'nun Yomra'da Klinik Açılışı Diyetisyen Ebru Sude Hacısalihoğlu'nun Yomra'da Klinik Açılışı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Ali Kocatepe, denizden topladığı atık ağaçları değerlendirerek ahşap ürünler üretiyor. Başlangıçta sadece hobi olarak başladığı bu iş, zamanla talep artınca iş haline dönüşmüş.

Kocatepe, denizden gelen ağaçları kullanarak abajur lambalar, aynalar ve çeşitli dekoratif ürünler yapıyor. El emeğiyle ürettiği bu ürünlerin insanlar tarafından ilgi gördüğünü belirten Kocatepe, doğal ve benzersiz görünümleriyle müşterilerin dikkatini çektiğini ifade ediyor.

Başlangıçta sadece bir hediye için deniz minarelerinden rüzgargülü yapmaya başladığını söyleyen Kocatepe, daha sonra atık ağaçları kullanarak daha büyük ve çeşitli ürünler yapmaya karar verdiğini aktarıyor. Sahillerden, sel suları ve akarsuların denize taşıdığı atık ağaçları topladığını ve bunları yeniden değerlendirerek güzel ve kullanışlı eşyalar ürettiğini belirtiyor.

Talebin artmasıyla birlikte Kocatepe, bu ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için bir internet sitesi kurarak satışa başladı. İnternet üzerinden yapılan satışlarla birlikte işi daha profesyonel bir boyuta taşıyan Kocatepe, denizden evlere doğal ve estetik ürünler sunmaya devam ediyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN