Metin: DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 2024 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde faize ayrılan tutarı eleştirerek, "Bu bütçe ile yoksulun elindeki ekmeğin yarısını alıp faize verecekler. Biz bu bütçeye nasıl onay verelim. Eğitim, sağlık, tarım, sanayi yerine aslan payını faize ayıran bir bütçeyi yapan partinin yereldeki bir kurucusu olarak büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Hasan Karal, DEVA Partisi'nin Trabzon, Ordu ve Giresun İl Başkanlıklarını ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Milletvekili Karal, partisine belediye başkanı ile meclis üyesi aday adaylarının başvurularını aldı. DEVA Partisi'nin büyük güç kaynağının teşkilatı olduğunu vurgulayan Karal, "Teşkilatımız fedakârlık yapıyor, seferber oluyor, mücadele veriyor. Hedefimiz, Türkiye genelinde bütün adaylarımızın kazanması için mücadele vermek. Alabileceğimiz en yüksek oyu alabilmek için mücadele ediyoruz. Bunun için tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, kadrolarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Karal, DEVA Partisi'nin kuruluş amacını hatırlatarak, daha çok adalet, özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukuk talep ettiklerini belirtti. AK Parti'nin geçmişte bu ilkelerle kurulduğunu ancak zamanla yoldan saparak ranta ve rüşvete bulaştığını söyleyen Karal, "Biz doğruluk, adalet, hukuk gibi temel ideallerle siyaset yapıyoruz, AK Parti'yi de bu ideallerle kurmuştuk. Ama maalesef AK Parti, bu ülkede ilk 15 yıl içinde çok büyük hizmetler verdi ama sonra yoldan çıktı" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan liderliğinde başlatılan siyasi hareketin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Karal, "Daha çok adalet, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok hukuk diyerek AK Parti’yi kurmuştuk. Geldiğimiz noktada ülkenin geldiği duruma, ranta, rüşvete hukukçular bile isyan ediyor artık. Ama hiçbir yerden ses yok. Biz böyle bir ortamda siyaset yapmak için ortaya çıktık. Biz doğruluk, adalet, hukuk gibi temel ideallerle siyaset yapıyoruz, AK Parti’yi de bu ideallerle kurmuştuk. Ama maalesef AK Parti, bu ülkede ilk 15 yıl içinde çok büyük hizmetler verdi ama sonra yoldan çıktı. Geçmişte AK Parti’ye yapılan yanlışlar, rövanşizm duygusuyla fazlasıyla yapılıyor. 85 milyonun vergileriyle finanse edilen TRT, sadece 2 partiye çalışıyor. Aslında biz, bize taş atanlara adaletle karşılık vereceğiz duygusuyla bu günlere gelmiş bir topluluk idik" şeklinde konuştu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak